Statlig TV: Iran skyter opp rakett mens atomforhandlingene skal gjenopptas

0
50

I denne rammen fra videoopptak utgitt av Iran State TV, viser IRINN en iransk satellittbærerrakett, kalt ÄúZuljanah, Äù, som sprenger fra et ikke avslørt sted i Iran. (AP/PTI)

Iransk statlig fjernsyn sa søndag at Teheran har skutt opp en rakett med fast brensel med en satellittbærer, dagen etter at Iran og EU ble enige om å gjenoppta stoppede samtaler om Irans fillete atomavtale med verdensmakter.

Det er uklart nøyaktig når raketten ble skutt opp, men kunngjøringen kom etter at satellittbilder viste forberedelser ved en ørkenutskytningsrampe. Iran hadde også erkjent at de planla tester for den satellittbærende Zuljanah-raketten. Statsdrevne medier hevdet at rakettoppskytningen var vellykket.

Nyheten kommer etter at EUs utenrikspolitiske sjef, Josep Borrell, reiste til Teheran i et press for å gjenopplive fastlåste forhandlinger om Iran. 8217;s atomprogram og kunngjorde lørdag at USA og Iran ville gjenoppta indirekte samtaler i løpet av de kommende dagene.

Tidligere rakettoppskytinger har fått irettesettelse fra USA, som sier at slike satellittoppskytinger trosser en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd som ber Iran om å unngå enhver aktivitet relatert til ballistiske missiler som er i stand til å levere atomvåpen.

Best of Express. Premium

Premium

Rasjonalisering, reformer kan teste forholdet mellom senter og stat ved GST-møte

Premium

Clampdown og uklare retningslinjer fører til grunnleggere av kryptobørs å forlate India

Premium

Forklart: Hva er 2/3rds regel i lov om avhopp?

Premium

UPSC Key-27. juni 2022: Kjenn til relevansen av 'nestleder ' til 'Nasjon…Flere Premium-historier >>

Iran, som lenge har sagt at de ikke søker atomvåpen, opprettholder sine satellittoppskytinger og rakettprøver har ikke en militær komponent.

Irans statlige nyhetsbyrå IRNA siterte Ahmad Hosseini, talsmann for forsvarsdepartementet, sa at satellittoperatøren ville samle informasjon i lav bane rundt jorden og ville være avgjørende for å promotere Irans romindustri.

Ekspressabonnement Gjør Ikke treff veggen, abonner for den beste dekningen av India fra bare $5 per måned Abonner nå