Norska staten ger besked om SAS på tisdagen

0
47

Den norska regeringen och näringsminister Jan Christian Vestre (Ap) kallar till presskonferens klockan 08 på tisdagen för att ge ett besked om ”statens ställning när det gäller SAS”. Det framgår av ett pressmeddelande. Norge dumpade den resterande delen av sitt innehav i SAS för fyra år sedan men överväger enligt uppgifter till norska DN tidigare i juni att åter gå in i det krisande flygbolaget. Då rapporterades ABG Sundal Collier ha kopplats in för att rådgiva Christian Vestre. SAS meddelade i samband med sin senaste kvartalsrapport att man behöver ta in 9,5 miljarder i nytt kapital. Den svenska regeringen har sagt att det inte är aktuellt medan den danska öppnat för en investering, såvida andra ägare också bidrar eller nya investerare tillkommer. I nuläget äger Sverige och Danmark 21,8 procent vardera av bolaget.