Indien besegrade diktatoriskt tänkesätt på demokratiskt sätt: Modi åberopar nödsituation i Mann Ki Baat

0
46

Premiärminister Narendra Modi (PTI Photo)

Premiärminister Narendra Modi på söndagen inledde den 90:e upplagan av sitt månatliga radioprogram med att åberopa nödsituationen 1975, som ägde rum för 47 år sedan. PM Modi kallade det ett försök att “krossa demokratin i Indien” och sa att folket i Indien till slut kunde besegra ett “diktatoriskt tänkesätt” på ett demokratiskt sätt.

“Indiens folk tog bort ‘nödsituationen’ och etablerade demokrati på ett demokratiskt sätt,” sade premiärminister Modi. “Det är svårt att hitta ett sådant exempel i hela världen att besegra det diktatoriska tänkesättet, den diktatoriska tendensen på ett demokratiskt sätt.

Det senaste avsnittet kommer ögonblick efter att premiärministern landade i München , Tyskland för ett tvådagars besök i Tyskland under vilket han kommer att delta i G7-toppmötet.

PM Modi lyfter fram framsteg inom rymdsektorn

Premiärministern fortsatte med att lyfta fram Indien& #8217;s framsteg inom rymdsektorn. “Under de senaste åren har många stora arbeten relaterade till rymdsektorn gjorts i vårt land,” han sa. “En av dessa landvinningar är skapandet av en byrå vid namn In-Space.”

Under invigningsevenemanget för In-Space sa PM Modi att han kunde interagera med flera unga nystartade företag som gjorde banbrytande arbete inom sektorn. ” Tills för några år sedan, i vårt land, inom rymdsektorn, tänkte ingen ens på nystartade företag. Idag är deras antal mer än 100,” sa han.

Indiens framgångar vid Khelo India Games

Många indiska idrottare kunde sätta nya rekord vid Khelo India Youth Games nyligen, sa PM Modi. Många av dessa idrottare  kommer från “vanliga familjer” och har fått möta många kamper genom sina liv, tillade han.

Han hyllade också den indiska kvinnliga cricketspelaren Mithali Raj, som nyligen drog sig tillbaka från internationell cricket. “Hon har meddelat att han går i pension från cricket den här månaden, vilket har gjort många sportfantaster känslosamma,” Hon sa. “Jag önskar Mithali allt gott för hennes framtid.”

‘Som samhälle går vi alltid framåt’

Med hänvisning till ett mantra från Upanishaderna sa PM Modi att vi som samhälle alltid går framåt. “Det finns ett livsmantra för våra Upanishads – ‘Charaiveti, Charaiveti, Charaiveti…'” han förklarade. ” Det betyder – fortsätt, fortsätt.”

“Som samhälle går vi alltid framåt genom att acceptera nya idéer, nya förändringar,” han sa. ” Vår kulturella dynamik och resor har bidragit mycket till detta.”

I förra avsnittet av sitt radioprogram framhöll premiärministern att landet har nått en milstolpe på 100 enhörningar med en värdering på mer än 300 miljarder dollar. Heembetonade att Indiens nystartade ekosystem inte är begränsat till bara storstäder utan entreprenörer kommer också från mindre städer och städer.

Best of Express Premium

Premium

Rationalisering, reformer kan testa förbindelserna mellan centrum och stat vid GST-mötet

Premium

Clampdown och oklar policy uppmanar kryptobörsens grundare att lämna Indien

Premium

Förklarat: Vad är 2/3:e regel i lagar mot avhopp?

Premium

UPSC Key-27 juni 2022: Ta reda på relevansen av 'vice talman' ' till 'Nation…Fler premiumhistorier >>

“Den 5:e denna månad har antalet enhörningar i landet nått siffran 100 och du vet säkert att en enhörning är en startup värd minst sju och en halv tusen crore rupier. Den totala värderingen av dessa enhörningar är mer än 330 miljarder dollar, det vill säga mer än 25 lakh crore rupier. Visst är det här en fråga om stolthet för varje indier”, sa PM Modi.

Expressprenumeration Gå inte in i väggen, prenumerera för den bästa täckningen av Indien från bara 5 USD per månad Prenumerera nu