IAF kan levere ønsket slag ved behov innen kort tidsramme: Air Chief Marshal

0
45

Stabssjefen sa at Indias militære operative planer, kapasitetsforbedring og trening alltid bør ta hensyn til et bredt spekter av trusler som kommer fra en eller begge fronter. (Foto: Twitter/@SpokespersonMoD)

India bør forstå situasjonen langs sine uoppgjorte vestlige og nordlige grenser som en ‘to-front’ beredskap og forberede seg på den deretter, sa luftsjefmarskalk VR Chaudhari søndag, med henvisning til den mulige utfordringen fra en samarbeidende militær trussel fra Kina og Pakistan.

I et eksklusivt intervju med PTI, sjefen for luftstab. sa at India kan bli angrepet på alle fronter, fra militære standoffs til informasjonsmanipulering og blackouts i fremtiden, og dets sikkerhetsdoktriner og kapasiteter vil måtte imøtekomme slike muligheter.

Les også |IAF starter utvelgelsesprosessen under Agnipath-ordningen < p>Til et spesifikt spørsmål om hvorvidt russisk aggresjon mot Ukraina kan oppmuntre Kina til å innta mer aggressive holdninger langs Line of Actual Control (LAC), sa han at effekten av globale hendelser og geopolitisk utvikling på Indias engasjement med Beijing blir vurdert kontinuerlig på tvers av omfattende domener “på alle nivåer”.

“Som nasjon må vi identifisere våre umiddelbare og fremtidige trusler nøyaktig slik at nødvendige kapasitetsresponser kan utvikles for å motvirke dem,” sa han.

Best of Express Premium

Premium

Rasjonalisering, reformer kan teste forholdet mellom senter og stat på GST-møte

Premium

Clampdown og uklar policy-forespørsel om krypto utvekslingsgründere for å forlate India

Premium

Forklart: Hva er 2/3-regelen i lov om avhopp?Premium

UPSC Key-27. juni 2022: Kjenn til relevansen av 'Vedsteordfører' for 'Nasjon … Flere Premium-historier >>

På spørsmål om Kinas raske utplassering av sine luftressurser langs LAC i det østlige Ladakh, midt i den langvarige grensen, sa han at “IAF kan levere ønsket kraft når det er nødvendig innen en svært kort tidsramme .”

Med en liste over de raske geopolitiske omveltningene, bemerket flystabssjefen at enhver fremtidig konflikt vil kreve integrering av alle elementer av det nasjonale sikkerhetsapparatet for å gjøre det til en “All-of-Nation-Approach”.

“Vi har visse utfordringer på våre vestlige og nordlige grenser, først og fremst på grunn av uoppgjorte grenser. Det ville være klokt for oss å forstå situasjonen vår som en ‘to-front’ beredskap’ og forbered deg på det deretter,” mente han.

Sjefen for luftstab sa at Indias militære operative planer, kapasitetsforbedring og trening alltid bør ta vare på et bredt spekter av trusler som kommer fra en eller begge fronter.

Flere militære øverste embetsmenn, inkludert India’ 8217;s første forsvarssjef Gen Bipin Rawat og tidligere hærsjef Gen MM Naravane hadde flagget bekymringer om muligheten for en koordinert trussel langs den nordlige og vestlige fronten.

Men det er for første gang at en tjenende sjef har bedt om en detaljert plan for å håndtere en slik trussel.

“Vi er også klar over behovet for å være forberedt på en hendelsesbasert kortvarig operasjon som krever rask planlegging, rask utplassering av eiendeler og rask handling,” sa han.

“IAF jobber intrikat med alle disse aspektene for å bygge en troverdig styrke for å imøtekomme alle beredskapssituasjoner,” la han til.

Kommentarene fra IAF-sjefen kom i bakgrunnen av en større erkjennelse blant Indias nasjonale sikkerhetsplanleggere om at landet må ha en omfattende sikkerhetsarkitektur i møte med rask geopolitisk uro så vel som den strategiske virkeligheten på lang sikt militarisering av LAC av Kina.

“Vi må ta et langsiktig syn og se på manifestasjonen av fiendtlige styrker på våre nasjonale interesser i stedet for å sammenligne trusler i henhold til den nåværende tingenes tilstand, ” Air Chief Marshal Chaudhari sa.

Les også |P Chidambaram skriver: Penny wise, security tåpelig

“Vi møter en annen motstander på våre vestlige og nordlige grenser, både når det gjelder dens natur og antall. Som forsvarsstyrker er vi alltid årvåkne for å svare på enhver trussel og for å sikre nasjonal suverenitet for enhver pris,” sa han.

Stabssjefen utstråler tillit til at de indiske væpnede styrkene har sørget for nok avskrekking til å utelukke ethvert “uhell ved våre grenser”.

Når det gjelder Kina som utvider sin militære infrastruktur langs LAC, sa luftsjef Marshal Chaudhari at IAF kontinuerlig holder seg à jour med kapasitetsutviklingen på tvers av grensene og iverksetter tiltak for å dempe eventuelle trusler som slik utvikling kan forårsake.

&#8220 ;Jeg er glad for å se tempoet i oppgraderingen av infrastrukturen vår for å møte kravene til våre nye induksjoner og operasjonelle imperativer,” sa han og la til at Chinook-helikoptrene har begynt å operere fra en av de to øremerkede basene i øst med infrastrukturutvikling nærmer seg ferdigstillelse ved den andre basen.

IAF-sjefen sa at infrastrukturen for den andre Rafale-skvadronen og påfølgende operasjonalisering også er fullført i den østlige sektoren.

Han sa at eksisterende Advanced Landing Grounds (ALGs) i den nordøstlige regionen har blitt oppgradert ved å sette på plass ekstra ressurser og utstyr.

“Videre innser vi de iboende egenskapene til luftkraft som gjør at vi raskt kan konsentrere effektene over store geografiske områder på svært korte tidslinjer,” sa han.

“Selv om jeg ikke vil kommentere vår faktiske utplassering, vil det være tilstrekkelig å si at IAF kan levere ønsket kraft når det kreves innen en svært kort tidsramme,” la han til.

På spørsmål om hvilken rolle IAF kan spille i Indo-Stillehavet, sa Air Chief Marshal at den er forpliktet til å spille sin rolle i å sikre navigasjonsfrihet og utvikling av en regelbasert orden i region i tråd med landets utenrikspolitikk.

“Det er et krav om å opprettholde fred, ro, bevegelsesfrihet og viktigst av alt like rettigheter for alle nasjoner i regionen, uansett av deres størrelse og styrke,” sa han.

“Indias voksende status har sett sin konvergens ikke bare med likesinnede nasjoner, men også med globale interessenter i Indo-Stillehavet,” la han til.

Ekspressabonnement Ikke treff veggen, abonner for den beste dekningen av India fra bare $5 per måned Abonner nå