Hur man aktiverar Ray Tracing i Minecraft

0
50

Ray tracing är den senaste generationens renderingsteknik för att föra realtidsgrafik närmare fotorealism. Det krävs avancerad hårdvara för att få det att fungera bra, men om du har datorn att hantera det finns det inget annat som dess visuella stil.

Till och med Minecraft, känt för sin blockiga 3D i retrostil världar, har inte undgått strålspårningsglöden. Det är inte aktiverat som standard, men du är inne i en magisk tid om du har rätt hårdvara.

Innehållsförteckning

  För det första, det som vanligtvis kallas strålspårning i realtid i spel är en mer avancerad metod som kallas vägspårning. Den allmänna idén mellan de två är densamma, men den matematik som används i banspårning ger en bättre slutlig bild. För den här artikeln kommer vi bara att hålla oss till “ray tracing”, men det är värt att känna till termen “path tracing” eftersom det kommer upp upprepade gånger i moderna grafikdiskussioner.

  För en djupdykning i denna teknik, kolla in What Is Ray Tracing? & Vad är Path Tracing och Ray Tracing?

  I Minecraft gör ray tracing Minecraft mer fotorealistiskt. Ljus simuleras för att fungera som det gör i verkligheten. Texturerna för objekt i Minecraft har också ersatts med PBR-material (Physically-based rendering) med ray tracing-läge på. Med andra ord har trä de optiska egenskaperna hos trä. Metall fungerar som den ska, och så vidare.

  Resultatet är en Minecraft-värld med reflektioner, skuggor och belysning som mer ser ut som ett verkligt diorama av Minecraft än ett videospel. Det måste ses för att kunna tro det, så njut av dessa skärmdumpar.

  < /figur>

  Underbart, eller hur? Om du är sugen på att gå in i en värld av strålspårad Minecraft för dig själv, låt oss börja med att kontrollera om ditt system uppfyller minimikraven.

  Krav för Minecraft Ray Tracing

  För att använda ray-tracing-läge i Minecraft måste du uppfylla följande krav:

  • Windows 10 eller 11 64-bitars
  • Nvidia RTX GPU eller Radeon RX 6000 eller bättre
  • li>

  • Intel Core i5 motsvarande eller bättre
  • 8 GB RAM (mer rekommenderas)

  Endast Bedrock Edition av Minecraft stöder ray tracing i skrivande stund. Den här versionen är också känd som Windows 10 Edition, men den fungerar lika bra på Windows 11. Java-versionen av Minecraft, som fortfarande är omåttligt populär, stöder inte strålspårning.

  Medan Radeon RX 6000-seriens kort stöder hårdvaruaccelererad ray-tracing, de har inte dedikerad hårdvara som Nvidias RTX-kort. Om du har en low-end RX 6000 GPU kan du ha vissa prestandaproblem med ray tracing i Minecraft, särskilt om du höjer detaljerna.

  Du bör också notera att Bedrock Edition av Minecraft är tillgänglig via Xbox Game Pass för PC eller Game Pass Ultimate. Om du är en förstagångsprenumerant kan du vanligtvis få den första månaden för en dollar för att prova det och se om det fungerar för dig. Det finns ingen anledning att köpa Bedrock Edition om du har köpt Java Edition tidigare om du inte vill spela genom Game Pass.

  Hur man aktiverar Ray Tracing i Minecraft

  < p>Det första du ska göra är att uppdatera dina GPU-drivrutiner till den senaste versionen. Det är också en bra idé att uppdatera Windows om det finns några väntande uppdateringar. Köp Minecraft Bedrock Edition i Microsoft Store-appen eller installera den från Xbox-appen om du är Game Pass-prenumerant.

  När du har startat spelet måste du logga in med ditt Microsoft-konto. Om du redan är inloggad via Windows bör detta ske automatiskt.

  1. Om du öppnar Inställningar > Video och scrolla ner i listan med inställningar ser du Ray Tracing med en växlingsknapp i menyn. Det här alternativet är dock nedtonat och du kan inte aktivera det.

   För att aktivera det behöver du ett ray-tracing-kompatibelt resurspaket som innehåller lämpliga typer av texturer och ljusinställningar. Så gå tillbaka till huvudmenyn och öppna Marketplace.

  1. På marknadsplatsen kan du hitta både betal- och gratisinnehåll. Du hittar båda typerna av ray-tracing-paket också. Välj förstoringsglaset för att öppna sökfältet och skriv “ray tracing” där det står Ange sökning här.
  < ol type="1" start="4">

 • Överst i resultaten bör flera paket skapas av Nvidia, som gör RTX GPU:er. Du kommer att märka att miniatyrerna har RTX-logotypen, även om tredjepartspaket kanske inte gör det.
  1. För den här handledningen använder vi Imagination Island RTX. Välj knappen som säger Gratis för att hämta paketet. Vänta sedan på att köpet ska slutföras.
  < ol type="1" start="6">

 • Välj sedan Ladda ner.
  1. Välj Ladda ner igen i nästa fönster för att bekräfta.
  1. Vänta tills nedladdningen är klar. Du kan inte göra något annat medan detta händer.

   >

  1. När nedladdningen är klar väljer du Skapa den här världen! Välj sedan Skapa eller Skapa på Realms Server om du vill göra en onlinesession.< /li>

  1. Vänta tills resurspaketet laddas. Om du får en varning om att onlinespel inte har betygsatts, markera Visa inte den här skärmen igenoch välj sedan Fortsätt.
  < /figure>

  Vänta på att världsgenereringsprocessen har slutförts, så bör du få ett spel i spelet.

  Om spelet fortfarande ser ut som vanligt Minecraft, gå tillbaka till huvudmenyn. Välj sedan Inställningar> Video och växla Strålspårningsomkopplaren till på-läget. Din skärm kan blinka kort när spelvärlden renderas om.

  Saker och ting borde nu se dramatiskt annorlunda ut. Välkommen till en värld av ray-traced Minecraft!

  Om du vill återvända till en strålspårad värld är allt du behöver göra att välja Nytt spel från huvudmenyn och sedan välja en RTX-värld från listan.

  Justera inställningar för Ray Tracing

  Till skillnad från spel som Cyberpunk 2077 kan du inte justera så mycket till ray tracing-inställningar i Minecraft. Det enda du har kontroll över är Ray Tracing Render Distance och Upscaling.

  Som namnet antyder avgör renderingsavståndet hur långt in i avståndet strålar spåras. Utöver renderingsavståndet du ställer in, tillämpas inte strålspårning. Så avlägsna föremål kanske inte reflekteras i blanka ytor nära dig. Ju högre den här inställningen är, desto mer spektakulär kommer grafiken att se ut, särskilt i utomhusområden som är upplysta av solen.

  Åtta “bitar” av avstånd är standardinställningen och minimum. Vi föreslår att du trycker upp detta ett snäpp i taget tills spelet inte längre går att spela eller blir instabilt. Oroa dig inte. Du kan inte bryta någonting. Det värsta som kan hända är att spelet kraschar, och du vet hur långt du kan driva ditt system.

  Uppskalning innebär helt enkelt att spelet renderas under din skärms ursprungliga upplösning och sedan skalas upp. Det här är ett utmärkt sätt att förbättra prestandan, och Minecraft skalar bra tack vare dess tjocka karaktär, så aktivera detta om bildfrekvensen är låg.

  Ray Tracing för Minecraft på Xbox Series X

  Även om Microsoft har demonstrerat en ray-traced version av Minecraft som körs på Xbox Series X, när vi skriver detta, finns det inget som tyder på att detta kommer att bli en officiell funktion. Om du vill ha ray-traced Minecraft är den enda platsen en PC som använder Bedrock Edition.

  Ingen Ray-Tracing GPU? Prova Alternativa Shaders och OptiFine

  Alla är inte i stånd att köpa den senaste grafikprocessorn, eller så kanske du föredrar Java Edition av Minecraft, som saknar mikrotransaktioner och Windows 10 och 11-låsningar.

  Även om du inte kan få sann ray spårning, det finns många alternativa shader-paket du kan ladda ner för att dramatiskt ändra spelets utseende.

  “Shaders” avser pixel shaders, som är speciella grafikprogram som hjälper till att bestämma den exakta färgen och ljusstyrkan värde som varje pixel i spelet borde ha. Det finns shaders för att få saker att se blöta ut och shaders för att få saker att se upplysta eller i skugga. Det finns shaders för allt du vill uppnå på en datorskärm.

  Medan traditionell shader-baserad grafik inte ser lika bra ut som strålspårning, kan du komma ganska nära! Det finns många alternativ, och det här är inte en guide för alternativa shaders i Minecraft. Ett utmärkt ställe att börja är dock med alternativa shaders och Optifine. YouTuber Daniel Plays har en utmärkt handledning som leder spelare genom denna måttligt tekniska process.