Hit reste svenskarna under midsommarhelgen

0
42

Publicerad 28 juni 2022 kl 11.53

Inrikes. Ny mobildata från operatören Tre visar att det främst är närområdet som lockar när storstadsborna firar midsommar.

Gilla artikeln på Facebook

Genom att jämföra anonymiserade och aggregerade mobildata kring var storstadsborna befann sig dagarna innan midsommar jämfört med på midsommarafton, har operatören kunnat ta fram en topplista över populära midsommarresmål.

– Stockholmarna, Göteborgarna och Malmöborna reste främst till de närliggande kommunerna när de skulle dansa kring stången. Det är inte Dalarna utan Huddinge, Kungsbacka och Vellinge som lockade storstadsborna mest, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig på Tre Sverige.

De tio mest populära resmålen för Stockholmarna på midsommarafton ligger alla i närområdet, medan Göteborgarna och Malmöborna vågar sig litet längre bort – även om också de främst stannar kvar i regionen.