Google tillåter anställda att flytta till stater där abort är lagligt

0
48

Google-anställda kan nu “ansöka om omplacering utan motivering, och de som övervakar denna process är medvetna om situationen.” (Bildkälla: Reuters)

I ljuset av USA:s högsta domstols beslut att upphäva Roe v. Wade och ge enskilda stater valet att förbjuda eller tillåta aborter,  meddelade Google i fredags sina amerikanska anställda att de kommer att tillåta dem att flytta till ett annat tillstånd utan förklaring.

Googles chefschef, Fiona Cicconi, skickade i fredags ut ett personalomfattande memo som upprepade att företagets förmånsplan och sjukförsäkring i USA täcker “utomstatliga medicinska procedurer som inte är tillgängliga där en anställd bor och arbetar.” Dessutom kan Google-anställda “ansöka om omplacering utan motivering, och de som övervakar denna process kommer att vara medvetna om situationen.”

Google kommer också att “fortsätta att arbeta för att göra information om reproduktiv hälsovård tillgänglig i våra produkter och fortsätt vårt arbete för att skydda användarnas integritet”, tillade Cicconi.

“Detta är en djupgående förändring för landet som djupt påverkar så många av oss, särskilt kvinnor”, skrev hon i PM. “Tänk på vad dina medarbetare kan känna och behandla varandra som alltid med respekt.”

Susan Wojcicki, VD för Google-ägda YouTube, twittrade på fredagen: “Som VD Jag inser att det finns ett spektrum av åsikter om SCOTUS-domen idag. Som kvinna är det ett förödande bakslag. Jag tycker personligen att varje kvinna borde ha ett val om hur och när hon ska bli mamma. Reproduktiva rättigheter är mänskliga rättigheter.”

Med det landmärke Högsta domstolens avgörande har andra media- och teknikföretag, inklusive Meta, Amazon, Netflix, Apple, Disney, Comcast, Microsoft, Bumble, Goldman Sachs, Nike och Condé Nast sagt att de kommer att täcka resekostnader för anställda som behöver en abort .

Här är texten till Google’s memo till sina anställda:

Hej alla!

I morse USA:s högsta domstol meddelade en dom i Dobbs v. Jackson Women's Health Organization som återkallar Roe v. Wade.

Detta är en djupgående förändring för landet som djupt påverkar så många av oss, särskilt kvinnor. Alla kommer att reagera på sitt eget sätt, oavsett om det är att vilja ha utrymme och tid att bearbeta, att säga ifrån, att vara volontär utanför jobbet, att inte vilja diskutera det alls eller något helt annat. Var uppmärksam på vad dina medarbetare kan känna och, som alltid, behandla varandra med respekt.

Ett kapital är utomordentligt viktigt för oss som företag, och vi delar oro över vilken inverkan denna dom kommer att få. har på människors hälsa, liv och karriärer. Vi kommer att fortsätta arbeta för att göra information om reproduktiv hälsovård tillgänglig i alla våra produkter och fortsätta vårt arbete för att skydda användarnas integritet.

För att stödja Googlers och deras anhöriga täcker vår amerikanska förmånsplan och sjukförsäkring medicinska procedurer utanför staten som inte är tillgängliga där en anställd bor och arbetar. Googlers kan också ansöka om omlokalisering utan motivering, och de som övervakar denna process kommer att vara medvetna om situationen. Om du behöver ytterligare support, vänligen koppla 1:1 till en People Consultant via [länk till internt verktyg redigerat].

Vi kommer att arrangera supportsessioner för Googlers i USA under de kommande dagarna. Dessa kommer att publiceras på Googler News.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-27 juni, 2022: Ta reda på relevansen av “vice talman” för “Nation…

Premium

En IITian, ​​en straffånge som tjänar livet och en ' 8216;whistleblower’ polis:…

Premium

Väg till 2024: När BJP fyller luckor inför nästa LS-undersökningar är Droupadi Murmu… .

Premium

MYn vill bli Indiens nästa stora “super-app” med unik inställning till integritetFler Premium-berättelser >>

Tveka inte att luta dig mot ditt Google-community de kommande dagarna och fortsätt att ta väl hand om er själva och varandra.

Expressprenumeration Gå inte in i väggen, prenumerera för bästa täckning från Indien från bara 5 USD per månad Prenumerera nu