Delhi Konfidentiellt: Nå ut

0
142

Oppositionens gemensamma presidentkandidat Yashwant Sinha med kongressledaren Jairam Ramesh (extremt höger) under ett möte i New Delhi på söndagen. (PTI)

YASHWANT SINHA, den gemensamma oppositionens kandidat för presidentvalet, kommer att lämna in sina nomineringshandlingar på måndag. Sinha planerar att besöka så många delstatshuvudstäder som möjligt som en del av sin kampanjturné. Sinha sägs för övrigt ha nått ut till BJP-veteranen LK Advani för ett möte med honom för att söka hans välsignelser. Man får höra att han fick veta att Advanis dotter Pratibha är nere med Covid och ett möte kanske inte skulle vara möjligt nu. Det ska bli intressant att se vilka alla från oppositionen dyker upp när Sinha lämnar in sina nomineringshandlingar på måndag.

Keeping Issue Alive

DE VÅLDAMMA protesterna mot Agnipath-planen för att rekrytera soldater över de tre tjänsterna kan ha tystnat, vilket ger plats åt Maharashtras politiska kris för att dominera nyhetscykeln, men kongressen försöker hårt för att hålla frågan vid liv. På söndagen skickade kongressen ett batteri av sina ledare för att hålla presskonferenser i delstatshuvudstäderna. Sammanlagt talade 20 av dess ledare till media i 20 städer. Bland dem var Shaktisinh Gohil i Delhi, Deepender Hooda i Jaipur, Alka Lamba i Ahmedabad, Supriya Shrinate i Mumbai, MM Pallam Raju i Benguluru, Gaurav Gogoi i Chennai, Pawan Khera i Kolkata, Kanhaiya Kumar i Patna och Ajay Maken i Lucknow. /p>

Dålig show

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-28 juni 2022: Varför ska man läsa “Sårande religiösa känslor” eller “I…

Premium

Hålde NCP Uddhav i handen, slutade avgå, gav honom falskt hopp?

Premium

Rekord 82 miljarder dollar i affärer gör att Indien trotsar den globala nedgången

Premium

Hur vann Rampur, Azamgarh: Bakom BJP-chipning borta från SP-rösterFler Premiumberättelser >>

TRINAMOOL-kongressens dystra prestation i omröstningarna till fyra valkretsar i Tripura-församlingen, där alla dess kandidater förlorar sin deposition, kommer sannolikt att tvinga fram en organisatorisk avvisning. Partiet hoppades kunna växa i Tripura och bygga vidare på sin hegemoniska närvaro i Västbengalen. Men när partiet analyserar faktorerna bakom söndagens nederlag, har dess övertro på västbengalbaserade ledare och kändisar när de försöker göra intåg i den nordöstra staten identifierats som en av de faktorer som gick emot det. De lokala partiledarna beklagar också frånvaron av ett starkt lokalt ansikte med massväljande i sin lokala enhet.

Expressprenumeration Gå inte in i väggen, prenumerera för bästa bevakning av Indien med start kl. bara $5 per månad Prenumerera nu