Tunfiskeksportsvindel: Lakshadweep MP, nevøen hans under CBI-skanner

0
47

Lakshadweep-lovgiver Mohammed Faizal. Facebook

Lakshadweep-parlamentsmedlem Mohammed Faizal har kommet under CBI-skanneren i forbindelse med påståtte uregelmessigheter i eksporten av tunfisk til Sri Lanka. Det sentrale byrået etterforsker også Faizals nevø Abdul Razzak og et Colombo-basert selskap identifisert som SRT General Merchants Importer and Exporter.

Et CBI-team på rundt 25 tjenestemenn og Lakshadweep-administrasjonens årvåkenhetstjenestemenn har vært engasjert i å gjennomføre en ‘felles overraskelsessjekk’ øvelse på forskjellige avdelinger av Lakshadweep-administrasjonen. Disse avdelingene inkluderer Lakshadweep Co-operative Marketing Federation (LCMF), Fiskeriavdelingen, Offentlige Arbeidsavdelingen, Khadi Board og Cooperative Society and Animal Husbandry Department.

I følge CBI forårsaket noen offentlige ansatte i LCMF, i samarbeid med noen offentlige representanter og offentlige tjenestemenn, tap for LCMF i spørsmålet om eksport av tunfisk til SRT General Merchants uten å følge den nødvendige anbudsprosessen og andre formaliteter.

🚨 Tidsbegrenset tilbud | Express Premium med ad-lite for bare Rs 2/dag 👉🏽 Klikk her for å abonnere 🚨

Beste av Express Premium

Premium

Frisk FIR mot RB Sreekumar, Sanjiv Bhatt og Teesta Setalvad basert på…

Premium

Etter drapet på Moosewala kan du søke tilbake på (Punjabi) gjenger i Canada

Premium

IAS-offisersønns død: avvikene

Premium

Nyhetsmaker | Blant de første som tok opp saken til Gujarat-opprørsofre, Teesta …Flere Premium-historier >>

CBI påsto at LCMF anskaffet en stor mengde tunfisk fra lokale fiskere ved å bruke MP Faizals innflytelse. Tunfisken som ble anskaffet på denne måten ble eksportert av LCMF til SRT General Merchants, men selskapet foretok ikke betalinger, sa CBI. I følge CBI-kilder er Faizals nevø Razzak en embetsansvarlig for SRT.

I en tale til The Indian Express sa Faizal: “Jeg vet egentlig ikke (om CBI-sonden)” 8230; Fisken ble solgt til SRT da kjøperne hadde tilbudt meget god pris… Federasjonen (samarbeidsmarkedsføring) identifiserte en kjøper på Lanka, og han tilbød veldig gode vurderinger. Men kjøperen trakk seg senere på grunn av noe inngrep fra Thoothukudi-mellommenn. Som et resultat ble 250 MT fisk igjen hos forbundet å disponere. Deretter var det en lokal auksjon og Thoothukudi-mellommenn kjøpte den. Det er ingen korrupsjon i det. La dem spørre det, sannheten vil komme frem.»

Ekspressabonnement Ikke treff veggen, abonner for den beste dekningen fra India fra bare $5 per måned Abonner nå