Rysslands svar: Betalningen har fastnat hos mellanhand

0
47

Ryssland säger att de överfört pengar till mellanhanden Euroclear där de har fastnat, rapporterar Bloomberg. Men Euroclear har inte, enligt BBC, meddelat att någon betalning är blockerad. Det är första gången sedan 1918 som Ryssland inte klarat av att betala räntor på sina utlandsskulder. Senast landet var nära var 1998 under Boris Jeltsins tid. Då utlöste situationen en finanskris. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.