Ny forskning: Bruk av ikke-humanoide roboter for å lære barn med autisme

0
51

Roboten Cozmo bistår spesiallærere i verbale leksjoner. ICRA 2021 via Nabanita Paul

RobotICs har blitt brukt som læremidler for barn med autismespekterforstyrrelse (ASD), men disse intervensjonene har ofte vært dyre humanoider. En forskningsartikkel undersøker om ikke-humanoide roboter kan fungere som læremidler, og om de kan redusere arbeidsmengden til menneskelige spesialpedagoger. Eksperimenter fra forskere fra Indian Institute of Science (IISc) og Academy for Severe Handicaps and Autism (ASHA), Bengaluru, indikerte at ikke-humanoide lekeroboter faktisk kan ha et betydelig potensiale for å hjelpe spesiallærere i autismeundervisning.

Oppgaven ble presentert på IEEE International Conference on Robotics and Automation i Xi’an, Kina i 2021. Den har nå vunnet IISc's Murthy Govindaraju 'Women in Computer Science' Research Endowment Award for en av hovedforfatterne, Nabanita Paul.

Best of Explained

Klikk her for mer

ASD er en utviklingshemming forårsaket av forskjeller i hjernen; personer med ASD kan oppføre seg, kommunisere, samhandle og lære på måter som er annerledes enn de fleste andre mennesker. I artikkelen fokuserte intervensjonene på ASD-barns kommunikasjon og grovmotoriske ferdigheter. Oppgaven beskriver tre studier: en lekerobot kalt Cozmo hjelper spesialpedagoger i verbale leksjoner på skolens område; en minidrone Tello hjelper spesialpedagoger i treningstimer, igjen på skolens område; og Cozmo, spesialpedagoger og ASD-barn kobler seg eksternt for verbale leksjoner. «Talk With Cozmo»-øktene (20 barn) inkluderte historiefortelling etterfulgt av spørsmål knyttet til historien; «Exercise With Tello» (55 barn) inkluderte rudimentære leksjoner som å løfte armene og sitte på huk; og «Learn With Cozmo Online» (7 barn) inkluderte ulike aspekter, inkludert staving av trebokstavsord og fonetisk læring.

Forskerne målte og sammenlignet læringsutbytte med disse intervensjonene og uten dem.

Best of Express Premium

Premium

Frisk FIR mot RB Sreekumar, Sanjiv Bhatt og Teesta Setalvad basert på…

Premium

Etter drapet på Moosewala, sett søkelyset tilbake på (Punjabi) gjenger i Canada< figur>Premium

IAS-offisersønns død: avvikene

Premium

Nyhetsmaker | Blant de første som tok opp saken til Gujarat-opprørsofre, Teesta …Flere Premium-historier >>

“Alle tre studiene viste forbedringer i læringsutbytte og reduksjon i henvendelser fra Ses (spesiallærere), noe som indikerer redusert arbeidsmengde,” står det i avisen.

🚨 Tidsbegrenset tilbud | Express Premium med ad-lite for bare Rs 2/dag 👉🏽 Klikk her for å abonnere 🚨

“Resultatene våre viser at barn brukte mer tid på leksjoner i nettbasert intervensjon med Cozmo, foreslår at bruk av roboter også bør vurderes ved utforming av nettbaserte intervensjoner. Videre ble rollene til Cozmo analysert, og vi fant at barn viste økt spontan interaksjon når Cozmo opptrer som medinstruktør, heter det.

Ekspressabonnement Ikke treff veggen, abonner for den beste dekningen fra India fra bare $5 per måned Abonner nå