Kritik mot Oslopolisen: ”Tillbaka till garderoben”

0
47

Oslopolisens uppmaning att ställa in manifestationen på Rådhusplatsen ikväll möter hård kritik från den norska hbtq-miljön. Skådespelaren Bjarte Hjelmeland skriver hos TV2 att det känns som att luras tillbaka in i garderoben: ”Det är det här som bögar och lesbiska har fått höra i alla tider. Bara du inte visar dig, bara ingen vet, bara det inte syns på dig vad du är så är allt bra. Det är den osynligheten vi kämpar mot.” Flera politiker kritiserar också polisens beslut. – Polisen klarar att mobilisera i full kravallutrustning när rasister intar gator och torg för att spreja tårgas på antirasister. Då borde de klara att skydda folk som vill samlas i solidaritet nu, säger Sofia Rana från vänsterpartiet Rødt till Avisen Oslo och uppmanar folk att trotsa polisen och delta.