JEE Main 2022 Dag 3 Session-1 pappersanalys: Fysik klassad som lätt, matematik tidskrävande

0
40

Det andra skiftet av JEE-huvudprovet börjar kl. 15.00 nu och avslutas kl. 18.00. (Representativ bild)

National Testing Agency (NTA) avslutade det första och andra skiftet av dag 3-provet av JEE Main 2022 den 25 juni, och experter har analyserat provet för att vara på en lätt till måttlig nivå, med Physics är det enklaste av alla avsnitt.

För kemisektionen analyserade experter att provet huvudsakligen baserades på NCERT-kursplanen och böckerna, så studenterna som hade förberett sig grundligt från NCERT-böcker och reviderat från NCERT-baserade låtsasprov kan ge bättre resultat i det här avsnittet.

Läs |JEE Main 2022 Dag 2 Session-2 Uppsatsanalys: Examen klassad som lätt till måttlig, inte lång

“Omkring fem av de numeriskt baserade frågorna var från Fysikalisk kemi och de återstående från oorganisk och oorganisk kemi. Sammantaget var frågorna från de fysiska, organiska och oorganiska grenarna jämnt fördelade. Frågor från miljökemi, koordinationsföreningar, p-block, jämvikt och termodynamik ställdes. Den övergripande täckningen av kapitlen var enhetlig,” förklarade Ajay Sharma, National Academic Director, Engineering, AakashBYJU’S.

I år har Fysik klassats som det enklaste avsnittet av studenter. Kandidater tror att elever som löst många skenprov kommer att kunna få mycket bättre poäng i det här avsnittet. Enligt experter fanns det fem till sex frågor från elektricitet och magnetik, några frågor var också från mekanik, enheter och dimensioner, optik, vågor och ljud och modern fysik. Majoriteten av kapitlen täcktes i denna examen, och i enhetliga proportioner. “Det fanns ett stort antal numeriska som till stor del var formelbaserade,” sa Sharma.

Best of Express Premium

Premium

GST-rådet för veterinärkontroll av verifieringsplan för högriskskattebetalare

Premium

Gör sanskrit obligatoriskt från klass 1, säger RSS till gujarats regering

Premium

Ashutosh Varshney skriver: Backsliding in America

Premium

Frånvarande Akhilesh, stark BJP-kampanj & BSP: Varför SP sjönk i Azamgarh, …Fler premiumhistorier >> Läs också |JEE Main 2022: Kontrollera föregående års kvalificeringsgräns

Matematiksektionen var något tidskrävande i år på grund av långa beräkningar. Studenter bedömde det här avsnittet som måttligt på en svårighetsnivå, och förmodligen det svåraste under hela provet. Medan nästan alla ämnen täcktes, varvades några bra frågor sporadiskt. Sektionen hade nästan sju frågor från Calculus, fem frågor från Coordinate Geometry, nästan fyra från Vectors and 3D och inte mindre än fem frågor från Algebra.

Det andra skiftet av JEE Main examen började kl. 15.00 nu. och avslutades kl 18.00. NTA genomför den första sessionen av JEE Main 2022 från 23 juni till 29 juni.

Expressprenumeration Gå inte in i väggen, prenumerera för bästa täckning från Indien från bara 5 USD per månad Prenumerera nu