Ikke-tilgjengelighet av ambulanse: NHRC tar ekspressrapport til etterretning, sender melding til Sukma-samleren, helseavdelingen

0
44

Den nasjonale menneskerettighetskommisjonen (NHRC) har tatt suo moto kjennskap til en Indian Express-rapport om manglende tilgjengelighet av en ambulanse for å frakte et par med deres avdøde nyfødte tilbake til deres hjem i Chhattisgarh's Sukma

Den nasjonale menneskerettighetskommisjonen (NHRC) har tatt suo moto kjennskap til en rapport fra Indian Express om manglende tilgjengelighet av en ambulanse for å frakte et par med deres avdøde nyfødte tilbake til deres hjem i Chhattisgarhs Sukma . Kommisjonen har sendt en melding til distriktsmagistraten og statens helseavdeling.

I et brev utstedt til Sukma-distriktssamleren og statens hovedsekretær (helse) 22. juni, har NHRC bedt dem om å sende inn en rapport om problemet innen 4 uker.

20. juni, Kankerlanka-beboere Karma og Gangi ble strandet på et helsesenter 18 km fra landsbyen deres med sin avdøde baby i hendene. Tidligere på dagen hadde Gangi født en prematur gutt på Kankerlanka subhelsesenter. Etter at babyen utviklet helseproblemer, ble foreldrene henvist til Dornapal helsesenter først, og deretter til distriktshovedkvarteret Sukma.

Men på vei til Sukma døde babyen. Etter det ble paret satt av ved Dornapal helsesenter i ambulanse rundt klokken 21.00. Ifølge Karma ble de forsikret om at et annet kjøretøy ville plukke dem opp og ta dem til landsbyen deres. Ingen kjøretøy kom før over midnatt, da en lokal journalist kjørte dem hjem.

Best of Express Premium

Premium

Frisk FIR mot RB Sreekumar, Sanjiv Bhatt og Teesta Setalvad basert på…

Premium

Etter drapet på Moosewala kan du søke tilbake på (Punjabi) gjenger i Canada

Premium

IAS-offisersønns død: avvikene

Premium

Nyhetsmaker | Blant de første som tok opp årsaken til Gujarat-opprørsofre, Teesta …Flere Premium-historier >>

Med henvisning til detaljer fra Indian Express-rapporten 22. juni, sa NHRC at den tok opp “et alvorlig menneskerettighetsbrudd knyttet til Rett til liv med verdighet”.

Kilder i distriktet sa at en undersøkelse har blitt bestilt. «Ambulansesjåføren som forlot paret på Dornapal fikk en ny telefon, og han prioriterte det fremfor å slippe paret hjem,» sa en tjenestemann på distriktsnivå og ba om anonymitet.

Ekspressabonnement Ikke gjør det. treff veggen, abonner for den beste dekningen av India fra bare $5 per måned Abonner nå