Hur man får gratis kabel-tv-kanaler lagligt

0
51

Det känns bra att “klippa av sladden” och spara pengar genom att byta till streamingtjänster som Netflix eller Amazon Prime. Kabelbolag erbjuder dock fortfarande vissa typer av innehåll som du inte hittar med hjälp av en on-demand-tjänst.

Den goda nyheten är att du inte behöver gå tillbaka till att betala för premium- eller baskabel. Faktum är att det finns några sätt att få gratis kabel-TV-kanaler eller något i närheten av det samtidigt som du fortfarande lämnar sladden säkert klippt och din kabelräkning kostar noll dollar.

Innehållsförteckning

  Vilken hårdvara behöver du för gratis kabel?

  De flesta av de kostnadsfria kabellösningarna kräver internettjänst och en kompatibel enhet. Om din enhet har en modern webbläsare eller uttryckligen stöder någon av apparna vi tar upp nedan är du bra att gå.

  Det betyder att en smart TV, Roku, Amazon Fire TV, Chromecast, Playstation, Xbox, Android eller iOS smartphone, surfplatta och många andra enheter redan är redo för gratis kabeltjänster. Naturligtvis kräver inte alla alternativ en internetanslutning.

  Lägg till en Free-To-Air HDTV-antenn till din installation

  När vi säger “kabel” menar vi traditionell nätverks-tv. Det behöver inte använda en kabel för att räkna! Du kan lägga till TV med andra medier, inklusive radiovågor som sänds fritt i luften (OTA).

  Gesobyte Digital antenn med en räckvidd på 250 mil.

  Ja, det är lätt att glömma att tv-apparater fortfarande har tuners, med nyare modeller utrustade med digitala tuners. Allt du behöver göra är att ansluta en lämplig TV-antenn, så kan du ta emot sändningar till din skärm. Om din TV inte har en digital mottagare kan du alltid köpa en digital mottagare för att konvertera signalen till HDMI och använda den med vilken kompatibel TV som helst.

  Antennerna är inte för dyra och representerar en engångskostnad. Men vilka kanaler du kan ta emot beror på var du bor och vilka sändningar som finns inom antennens räckvidd. Olika antenner är klassade för olika räckvidder. Att använda en inomhus- eller utomhusantenn påverkar avsevärt signalstyrkan och om du kommer att få lokala kanaler eller från sändningstorn längre bort.

  Den goda nyheten är att du kan hitta massor av sajter på nätet för att ta reda på vilka sändningar som finns i ditt område. FCC är värd för en digital-TV-sändningskarta. Ange bara din plats så ser du vad som är tillgängligt. Nätverk som ABC sänder fortfarande OTA i vissa regioner. Du måste ange din adress och se vad som är på.

  Strömma kabel-TV direkt online

  Kabel-TV-leverantörer vet att folk går över till streaming. De flesta streamingplattformar är betalda. Till exempel kräver Paramount+ en betald prenumeration, men det är inte universellt sant för alla plattformar. Peacock, NBC:s streamingtjänst, har en gratis nivå med en hög med kabelinnehåll.

  Leta efter kabelliknande streamingalternativ

  Du behöver inte strömma en kabelkanal för att få kabelinnehåll eller kabelliknande upplevelser. Flera webbplatser erbjuder livestreamingkanaler såväl som on-demand kabelinnehåll. Många av dessa är annonsstödda och kräver inte ett betalabonnemang om du inte vill bli av med annonseringen. Det finns ett brett urval av dessa gratis streamingsidor och tjänster. Här är några som sticker ut.

  Tubi TV

  Tubi TV erbjuder både live-tv och on-demand strömmande innehåll. Tjänsten är annonsstödd men påstår sig ha färre annonser än kabel-TV. Liveinnehållet innehåller en lång lista med nyhetskanaler och livesporter, som är begränsade till USA. Men om du bor utanför USA finns det fortfarande massor av innehåll på Tubi i on-demand-sektionen, så det är fortfarande värt att kolla in.

  Plex

  Plexis kanske mest känt för sin medieserverteknik i hemmet. Men det har börjat erbjuda gratis live- och on-demand-innehåll från sina servrar de senaste åren.

  Om du går över till live-tv-segmentet på sajten (eller genom en av Plex-apparna), hittar du en mängd live-tv-alternativ. Inklusive Bloomberg TV, USA Today, och olika sportströmningskanaler.

  Pluto TV

  Pluto TV är ett annat stort namn inom kabelliknande streamingtjänster. Samtidigt är den bara tillgänglig i USA, med en nedskärningsversion tillgänglig för tittare i Australien, Europa, Storbritannien och Kanada.

  Över 250 live-TV-kanaler, men anmärkningsvärda inkluderar CBS News, NFL-kanalen och Star Trek, eftersom Star Trek är fantastiskt.

  Crackle

  Crackle har funnits i evigheter och har bytt ägare några gånger , som tillhört Sony i några år men nu ägs av Chicken Soup for the Soul Entertainment.

  Du hittar en mängd gratis innehåll här, inklusive innehåll från kabelleverantörer som CBS, Sony Pictures, Universal, Warner Brothers och mer. Reklamen kan dock vara lite överdriven, speciellt jämfört med Tubi.

  IMDb TV

  De flesta tänker på IMDb som ett ställe att gå till om du vill veta vem som var med i ditt favoritprogram eller vilka filmer skådespelare har varit med i. Överraskande nog är IMDb också ett ställe att få gratis videoströmning på formen av IMDB TV. Det här är fortfarande en Amazon Prime Video-tjänst, men IMDB TV-filtret betyder att allt du ser är gratis.

  FREECABLE TV

  Denna tjänsts namn lämnar inga tvivel om vad du får. Den huvudsakliga begränsningen här är att du endast kan använda tjänsten via apparna Google Play eller App Store. Ändå är det förmodligen den mest direkta gratis kabelersättning du kan få i USA, som den är begränsad till.

  Med innehåll från FOX, NBC, TLC, NBC och fler trebokstavsföretag än vi kan lista här, är det värt att titta om du är i USA.

  Hitta hela avsnitten på nätverkets webbplats

  h2>

  Anta att du letar efter gratis kabelinnehåll utan att betala för kabel. I så fall bör du besöka nätverkets webbplats för strömmar eller till och med webbplatsen för den specifika show du vill titta på. Överraskande nog erbjuder många kabelsajter fullständiga gratisavsnitt av TV-program som redan har sänts. Om du till exempel besöker Adult Swim-webbplatsen hittar du fullständiga avsnitt av Rick and Morty, bland andra titlar.

  Det finns mycket variation i hur väl den här typen av tjänster fungerar. Till exempel erbjuder vissa officiella webbplatser bara de senaste avsnitten eller låser specifika avsnitt bakom ett kabelabonnemang. Ändå tar det bara några sekunder att söka efter dina favoritprogram med nyckelordet “fulla avsnitt” för att se om något lagligt är tillgängligt.

  Använd ett delat kabelkonto

  Många kabelleverantörer paketerar nu en streamingtjänst så att abonnenter också kan få mycket av sitt innehåll på mobiltelefoner och andra internetanslutna enheter.

  Detta har lett till lösenordsdelning med vänner och familjemedlemmar så att de kan njuta av kabelinnehåll genom att logga in på kabelappen. Detta är “gratis” eftersom du inte betalar för det direkt. Till exempel får någon med ett HBO-kabelabonnemang vanligtvis gratis tillgång till HBO Max.

  Som du kan föreställa dig är denna praxis ogillades av vissa kabelleverantörer, medan andra erbjuder det som en förmån. Du kan till och med vara berättigad till en familjedelningsplan med streamingåtkomst. Du måste kontrollera kabelleverantörens policy för delning för att veta om detta är tillåtet.

  Gratis provperioder

  Överväg att använda en gratis provperiod om du bara behöver kabelåtkomst för en viss del innehåll som bara kommer att vara på under en kort tid.

  • YouTube TV gratis provperiod (7 dagar), inklusive moln-DVR.
  • Apple TV + (7 dagar, mer om du köpte en PS5 eller Apple-enhet) inkluderar nu MLB-streaming.
  • Roku-ägare får en 7-dagars gratis provperiod på ESPN.
  • Sling TV erbjuder en 3-dagars provperiod.
  • DirecTV (5-dagars provperiod) kräver minst 8 Mbps höghastighetsinternet.
  • PBS (gratis provperiod genom Amazon Prime-testversion eller YouTube TV-provversion).

  Om det inte finns någon gratis provperiod kanske du kan dra nytta av specialerbjudanden, kupongkoder eller andra mindre direkta sätt att få tillgång till dessa tjänster ett tag utan att betala månadsavgifter.< /p>

  Ditt nuvarande abonnemang kan innehålla live-tv

  Folk prenumererar huvudsakligen på tjänster som Hulu för deras on-demand-innehåll. Ändå kanske du redan betalar för ett abonnemang som inkluderar en del kabelliknande live-TV. Om inte, kan dessa kanaler vara tillgängliga för en låg tilläggsavgift, men eftersom vi letar efter gratisalternativ här, är det utanför menyn.

  Innan du letar efter gratis kabelersättningar på nätet, kontrollera de tjänster du för närvarande prenumererar på och se om de har kabelinnehåll undangömt, till exempel gratis livenyhetskanaler. Ett utmärkt exempel är HGTV, som ingår i många streamingtjänster, varav en med största sannolikhet redan finns på din prenumerationslista.

  Att använda ett VPN (förmodligen) är inte lagligt

  Många gratis kabelströmningskällor är endast licensierade för att visa innehållet inom USA eller vilken region de verkar inom. Även om det är ganska enkelt att använda ett VPN som kringgår denna geoblockering, är det vanligtvis inte lagligt.

  Det beror på att innehållet antingen inte är licensierat där du bor eller att en lokal leverantör har betalat för rättigheterna för att visa innehållet i din region. Det betyder att att använda ett VPN för att titta på innehåll som är licensierat av en annan anledning än din egen är faktiskt en form av piratkopiering.

  Trots allt, de annonsörer som betalar för att synas i strömmen marknadsför sig inte till dig. Innehållslicensinnehavaren i din region nekas annonsintäkterna eller prenumerationsavgiften som dessa rättigheter ska tillhandahålla.

  Vi säger att det “förmodligen” inte är lagligt att använda ett VPN eftersom lagar om innehållslicenser skiljer sig från land till land eller stat till stat. Därför finns det förmodligen delar av världen där det är en gråzon eller inte är förbjudet, men det finns inget sätt att göra en global laggranskning inom ramen för denna artikel.