US House vedtar våpensikkerhetslovgivning, sender til Joe Biden

0
43

Våpenkontroll har lenge vært et splittende problem i USA med flere forsøk på å plassere nye kontroller på våpensalg som mislykkes gang på gang frem til fredag.

Det amerikanske representantenes hus vedtok fredag ​​betydelig våpensikkerhetslovgivning for første gang på tre tiår, og sendte den til president Joe Biden, som forventes å signere den i loven.

Huset stemte 234-193 for lovforslaget, dagen etter at en høyesterettsavgjørelse utvidet våpenrettighetene bredt. Ingen demokrater var imot, mens 14 republikanere støttet tiltaket. Den ble støttet av store rettshåndhevelsesgrupper, og vedtakelsen var et sjeldent nederlag for amerikanske våpenprodusenter og National Rifle Association.
Husaksjoner fulgte en senatets avstemning på 65-33 for å vedta lovforslaget, med 15 republikanere, inkludert Senatet
Minoritetsleder Mitch McConnell for.

Våpenkontroll har lenge vært et splittende tema i USA med flere forsøk på å plassere nye kontroller på våpensalg som mislykkes gang på gang frem til fredag.

Forklart |USA vedtar lov om våpensikkerhet, hva ligger i det?

Gjennomgang av det noen demokrater karakteriserte som en beskjeden, første-stegs-regning, fulgte massemord forrige måned på et supermarked i Buffalo, New York og en barneskole i Uvalde, Texas.

Best of Express Premium Premium

Frisk FIR mot RB Sreekumar, Sanjiv Bhatt og Teesta Setalvad basert på…

Premium

Etter drapet på Moosewala kan du søke tilbake på (Punjabi) gjenger i Canada

Premium

IAS-offisersønns død: avvikene

Premium

Suraj Yengde skriver: Kasten og politikken til Senas oppgang og dens kriseFlere premiumhistorier >>

“Lovverket…inkluderer flere sterke skritt for å redde liv, ikke bare fra forferdelige masseskyting, men også fra den daglige massakren av våpenkriminalitet, selvmord og tragiske ulykker,” Representant Nancy Pelosi sa under debatten.

Bemerket at våpen har blitt den ledende “morderen av barn i Amerika,” Pelosi sa at kongressen nå må gå videre
og lovfeste flere endringer i bakgrunnssjekker for våpensalg og restriksjoner på “bevæpning med høy kapasitet.”

Lovforslaget tar noen skritt med bakgrunnssjekker ved å gi tilgang, for første gang, til informasjon om betydelige forbrytelser begått av ungdom. Den slår også ned på våpensalg til kjøpere som er dømt for vold i hjemmet. Og det gir ny føderal finansiering til stater som administrerer “rødt flagg” lover ment å fjerne våpen fra
personer som anses som farlige for seg selv og andre.

Brady-våpenkontrollgruppen beskrev “Bipartisan Safer Communities Act” som “den sterkeste loven om forebygging av våpenvold de siste 30 årene,” og siterte “100 mennesker drept med våpen hver dag” i Amerika. Mange av disse dødsfallene er et resultat av selvmord.

“I dag kommer de (demokratene) etter lovlydige amerikanske borgere’ Andre endrings friheter,” sa representant Jim Jordan, senior republikaneren i Husets rettskomité. Han refererte til den konstitusjonelle retten til å “beholde og bære våpen” som konservative hevder bør beskyttes bredt.

DYP DEL

Torsdag slo Høyesterett, med sitt konservative flertall på 6-3, ned New Yorks grenser for å bære skjulte håndvåpen utenfor hjemmet. Retten fant at loven, vedtatt i 1913, var grunnlovsstridig.

Denne kjennelsen og våpensikkerhetslovgivningen som ble vedtatt på fredag ​​illustrerer en dyp splittelse rundt skytevåpen i USA, uker etter Uvalde- og Buffalo-skytingene som drepte mer enn 30 mennesker, inkludert 19 små barn på en barneskole.

< p>The National Rifle Association, nasjonens mektigste våpenlobby, erklærte rettsavgjørelsen “en monumental seier” for amerikanske våpeneiere.

På fredag ​​angrep den lovforslaget vedtatt av kongressen, og kalte det en “fornuftig” våpenkontrolltiltak som “bare vil krenke rettighetene til lovlydige.” innbygger i verden og det høyeste antallet masseskytinger årlig blant velstående nasjoner.

I 2020 økte antallet våpendødsfall i USA med 35 % til det høyeste punktet siden 1994, med spesielt dødelige nivåer for unge svarte menn, sa U.S. Centers for Disease Control and Prevention i en rapport publisert 10. mai.

Ekspressabonnement Ikke treff veggen, abonner for den beste dekningen fra India fra kl. bare $5 per måned Abonner nå