Hoe u kunt voorkomen dat mensen u toevoegen aan groepen op Facebook

0
52

Je kunt Facebook gebruiken om in contact te blijven met vrienden, producten te kopen of verkopen, lid te worden van fangroepen en meer. Maar er ontstaan ​​problemen wanneer u door andere mensen aan groepen wordt toegevoegd, vooral als die groep is ontworpen om u te spammen of u iets te verkopen.

Het goede nieuws is dat je met de privacycontroles van Facebook kunt voorkomen dat anderen je toevoegen aan Facebook-groepen. Facebook staat sinds 2019 niet meer toe dat iemand je zonder toestemming aan een groep toevoegt, maar je kunt nog steeds worden geplaagd door meldingen om lid te worden van groepen – een bijna net zo irritant proces.

Inhoudsopgave

  Zo kun je voorkomen dat mensen je toevoegen aan groepen op Facebook.

  Praat met je vrienden

  Dit is een eenvoudige oplossing, maar een die vaak over het hoofd wordt gezien. Als je vrienden je toevoegen en je uitnodigen voor groepen, vraag ze dan om te stoppen en te zeggen dat je niet geïnteresseerd bent. Als ze niet stoppen, kun je altijd een van de andere opties in deze lijst gebruiken.

  Deelnemen en de groep verlaten

  Een van de gemakkelijkste manieren om te voorkomen dat iemand u opnieuw uitnodigt voor een groep (vooral als het een spamgroep is), is door lid te worden van de groep en deze vervolgens te verlaten. Selecteer Groep verlaten. Er verschijnt een bevestigingsvenster. Je ziet een schakelaar naast de optie om Voorkomen dat mensen je opnieuw uitnodigen om lid te worden van deze groep.

  Schakel die schakelaar in en niemand kan je een uitnodigen voor de groep. Het blokkeert effectief elke uitnodiging voor die ene specifieke community en is een gemakkelijke manier om uitnodigingen te vermijden van vrienden die zijn gehackt en die hun account nog niet hebben teruggekregen. 

  < img src="https://www.online-tech-tips.com/wp-content/uploads/2022/06/image-23.png" />

  Blokkeer het Facebook-account

  Als een andere persoon op Facebook je blijft uitnodigen voor groepen, heb je altijd de mogelijkheid om deze te blokkeren. Het kan een beetje drama veroorzaken, vooral als die persoon niet goed reageert op grenzen, maar het is een gemakkelijke manier om te voorkomen dat uitnodigingen je kant op komen.

  Als je te veel ongevraagde uitnodigingen ontvangt, is het misschien tijd om mensen op je vriendenlijst te blokkeren. 

  1. Als je iemand wilt blokkeren of ontvrienden, ga je naar je vriendenlijst. Selecteer de drie puntjes naast de naam van die persoon. 
  1. Je kunt die persoon ontvrienden of blokkeren door de optie in de lijst te selecteren. Het verschil is dat als je iemand ontvriendt, je nog steeds hun profiel kunt bezoeken om berichten te zien. Dat kun je niet doen als je ze blokkeert. Welke optie je ook kiest, die persoon wordt niet op de hoogte gebracht van je actie.

  Wijzig de privacy-instellingen voor groepen

  Als je een beheerder bent van een groep en ontdek je dat mensen (of bots) groepsuitnodigingen naar veel mensen sturen, kun je de rechten wijzigen en wie wat mag doen als onderdeel van de groep.

  1. Vanaf de groepspagina, selecteer Groepsinstellingen in de zijbalk aan de linkerkant van het scherm.
   < li>Selecteer onder Groep instellen de pijl-omlaag naast Privacy en kies Privé. Zodra u dit doet, kan de groep niet meer op openbaar worden ingesteld opnieuw. Gesloten groepen moeten zo blijven om de privacy van leden te beschermen. 
  1. Scroll verder naar beneden. Selecteer onder Lidmaatschap beheren het potloodpictogram naast Wie kan lid worden van de groep en kies Alleen profielen. Selecteer Opslaan.

  Deze instellingen geven je ook andere opties, zoals wat elk groepslid mag doen. Het beheren van een groep is een grote taak (iets waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe groep wilt starten), dus wees niet bang om de ledenlijst in te korten om spammers te verwijderen of de functionaliteit te verminderen, afhankelijk van wat leden doen.< /p>

  Het stoppen van ongewenste uitnodigingen is een stuk eenvoudiger dan het was, maar het kan op de beste momenten nog steeds een beetje vervelend zijn. Wees niet bang om met vrienden te praten en hen te vragen te stoppen. Als je keer op keer wordt uitgenodigd voor dezelfde groep, laat het dan gewoon staan ​​en druk op die schakelaar – het kost minder tijd dan ruzie maken.