Forklart: Alt om Russlands re-branded McDonald's

0
53

Ansatte venter på besøkende på en nyåpnet gatekjøkkenrestaurant i et tidligere McDonald's-utsalg i Bolshaya Bronnaya Street i Moskva, Russland, søndag 12. juni 2022. (AP Photo /Dmitry Serebryakov)

Skrevet av Manya Sheil

Hurtigmatgiganten McDonald’s trakk seg ut av Russland i mai midt i landets pågående invasjon av Ukraina, og stengte butikken på 850 lokasjoner. Da den forlot Russland, solgte den sine utsalgssteder i landet til en lokal lisensinnehaver – Alexander Grovor. På kort tid ble butikkene merket med et nytt navn– Vkusno i Tochka, og et slagord som sa: «Navnet endres, kjærligheten forblir». Logoen erstattet McDonalds ikoniske gyldne buer med en bestående av to pommes frites og en hamburgerpatte mot grønn bakgrunn. Navnet ‘Vkusno i Tochka’ oversettes til “Tasty, that’s it”.

Fra NYT |McDonald's, Moskva-stil, er tilbake, mens russisk økonomi snubler over

McDonald’s i Russland

McDonald’s kom først inn i Russland i 1990, med sin første lokasjonsåpning 31. januar samme år på Moskvas Pushkin-plass. Åpningen var en stor suksess med rundt 38 000 kunder som stod i kø utenfor butikken og slo selskapets rekord gjennom tidene.

I løpet av de neste syv årene åpnet selskapet 21 lokasjoner over hele Russland. Da de bestemte seg for å legge sammen virksomheten i mai i år, hadde den rundt 62 000 ansatte over hele landet.

Best of Express Premium

Premium

På Digital Pratiks 'JorrDaar'-arrangement er den eneste veien inn en NFT-billett

Premium

I 1978 var det Sharad Pawar som hadde ledet en opprørsgruppe og veltet Mahara…

Premium

Forklart: Hvordan bilindustrien på milliard dollar endrer seg, vennlig…Premium

Bangladesh venter på sin drømmebro over den mektige PadmaMore Premium Stories >>

Den russiske makeover

‘Vkusno i Tochka’ åpnet sine første butikker i og rundt Moskvas Pushkin-torg, og solgte rundt 120 000 burgere den første dagen, og slo rekorder satt av McDonald’s før de forlot landet. Den nye kjeden har fullstendig gjort unna McDonald's emballasje og farger, til og med endret personaluniformene. Imidlertid forblir de fleste elementene på menyen lik de som serveres på McDonald’s, men med endrede navn. Menyen, mens den mangler McDonalds signatur Big Mac og McFlurry, har andre lignende elementer. Noen av butikkens burgere er — Grand De Luxe, Double Grand, Grandee, Chicken Premier, enkel eller dobbel fiskeburger. Butikken serverer også wraps, desserter, pommes frites, muffins, boller sammen med et bredt utvalg av frokoster, drikkevarer og sauser.

Trending |Etter McDonald's-eksit i Russland, serverer den omdøpte hurtigmatkjeden “deilig” godbit

Mens menyen er mindre sammenlignet med McDonald’s, Grovor håper å lansere elementer som ligner på Big Mac. Han sa: «Big Mac er historien om McDonald's. Vi vil definitivt gjøre noe lignende…Vi vil prøve å gjøre noe enda bedre slik at våre besøkende og gjester liker denne retten.»

Folk står i kø for å besøke en nyåpnet gatekjøkkenrestaurant i et tidligere McDonald’s-utsalg i Bolshaya Bronnaya Street i Moskva, Russland, søndag 12. juni 2022. På skiltet står det ‘Navnet endres, kjærligheten forblir’. (AP Photo/Dmitry Serebryakov)

Kan McDonald’s returnere?

Mens russiske myndigheter har uttalt at McDonald’s kan kjøpe tilbake sin virksomhet innen 15 år, er Grovor uenig, og hevder at hurtigmatgiganten ikke har til hensikt å gjøre det samme.

Det omdannede firmaet har som mål å åpnet rundt 1000 lokasjoner over hele Russland i løpet av de fire til fem årene, og utvidet fra 850 under McDonald’s.

Den største utfordringen ‘Vkusno i Tochka’ faces opprettholder en jevn strøm av kunder og matcher kvaliteten og opplevelsen til McDonald’s, med administrerende direktør Oleg Paroev som uttaler: “Vårt mål er at våre gjester ikke merker en forskjell verken i kvalitet eller atmosfære.”

Best of Explained

Klikk her for mer

Andre som forlot Russland

McDonalds er ikke 8217;t det eneste selskapet som har sluttet å selge varene sine i landet. Starbucks, Coca Cola, Mothercare, Heineken har sluttet å levere til Russland og har stengt butikkene deres i landet etter Ukraina-invasjonen. Imperial Brands, som inkluderer selskaper som Davidoff Cigarettes og JPS, har også stoppet produksjonen ved sine fabrikker i landet, med British American Tobacco som også stopper investeringene. Netflix og Levi's har også stoppet salget i landet.

Ekspressabonnement Sjekk ut spesialprisene våre for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå