Analyser: Oro för dyrt och långt krig präglar G7-möte

0
48

G7-mötet i södra Tyskland kommer framför allt kommer att präglas av Rysslands invasion av Ukraina. Det skriver BBC:s James Landale i en analyserande text. Han menar att utmaningen för de sju ledarna är visa enighet kring att man stöttar Ukraina i kriget samtidigt som priser på mat och bränsle stiger över hela världen. New York Times David E Sanger skriver att USA:s president Joe Biden, som anlände till München sent under lördagskvällen, behöver förbereda de andra på mötet att konflikten i Ukraina blir utdragen. ”När han senast mötte sina allierade i Europa låg segern i luften – nu är allt om kriget svårare”, skriver Sanger. Inte minst börjar ledares oro och irritation över den rusande inflationen samt stigande bränslepriser till följd av sanktionerna märkas tydligt, något Biden enligt Sanger måste försöka dämpa. Mötet kommer att hållas på Schloss Elmau i södra Bayern.