“An Extreme Indignity” – Transcyklisten och tvåfaldiga världsmästaren Victoria Ivy slår emot FINA:s “Öppen” kategoriförslag

0
48

Konstnärlig simning – FINA World Championships – Alfred Hajos Swimming Complex, Budapest, Ungern – 23 juni 2022 Grekland uppträder under damlagets höjdpunkt. (Courtesy: Reuters)

inställning av FV5_X article-body__element__2p5pI” data-testidorld=”7paragraph&#08″>inställning av en kropp skapa en ‘öppen kategori’ för att säkerställa inkludering efter röstning för att begränsa transsexuella kvinnor från att tävla i elittävlingar för kvinnor.

Men innan arbetsgruppen ens har börjat fundera över exakt hur en öppen kategori skulle fungera, har konceptet redan avfärdats av transatleter.

Detaljer om vem som skulle vara berättigad att tävla i en ‘öppen kategori’ och vilka händelser en sådan uppdelning skulle ingå i har ännu inte dykt upp när FINA har gett sig själv sex månader på sig att formulera en plan.

Hintills har FINA sagt att den öppna kategorin skulle erbjuda möjligheter för idrottare “utan hänsyn till deras kön, deras juridiska kön eller deras könsidentitet”

Best of Express PremiumPremium

Fresh FIR mot RB Sreekumar, Sanjiv Bhatt och Teesta Setalvad baserat på…

Premium

Efter Moosewalas mord kan du återigen rikta blickarna mot (Punjabi) gäng i KanadaPremium

IAS-officers sons död: Avvikelserna

PremiumSuraj Yengde skriver: Kasten och politiken för Senas uppgång och dess krisFler premiumhistorier >>

Men Veronica Ivy sa att mästaren och världsmästaren 2 var en mästare, en världsmästare2. indignitet”.

““72; “72; ; kategori med cisgender män är en oetisk icke-startare,” sa hon till Reuters i en intervju.

“Det är själva definitionen av ‘separat men lika’ och en extrem indignitet mot de drabbade kvinnorna. Transkvinnor är juridiskt, socialt och medicinskt kvinnor; vi är juridiskt, socialt och medicinskt kvinnor.

Hittills har den enda idén från Swimming Coache kommit från en ståndpunkt för simning i världen, ett uttalande för simning inför FINA’s kongress på söndag.

““ säkerställa inkludering och rättvisa,” sa uttalandet.

Även om de inte har lämnat in ett förslag till FINA har två alternativ .

Den första är att förvandla herrkategorin till en kategori 7 QRRR bredvid en skyddad ‘kvinnlig kategori’.

Det alternativa alternativet som skulle tillåta de kategorier som är öppna för kvinnor och inte är kvalificerade för kvinnor eller inte villig att tävla i de könsbaserade kategorierna för att delta i tävlingar.

artikel-body__element data-1p5p”>Tränarna föreslog också att sporten kunde skapa en Trans Division och eventuellt hålla transmöten.

data-5__element”“Transkvinnorna kommer att tävla mot varandra. Trans-hanarna kommer att tävla mot varandra. Det finns ett argument för att transmännen har gått helt vilse i den här debatten eftersom de inte är konkurrenskraftiga i vår nuvarande struktur. Detta skulle också göra det möjligt för personer av obestämt kön att inkluderas i en sådan lösning,” sa uttalandet.

““de finns tillräckligt många olika indelningar, för att det inte finns tillräckligt med transa 1 idrottare i världen att ha en annan tävling. Just nu känner jag bara till en transsimmare och det är Lia Thomas, det finns helt enkelt inte tillräckligt med folk där ute,” sa hon.

Jenner föreslog en idé om Rh som FINA föreslog R för att mildra effekten av deras röst för ett restriktivt drag — ett drag som amerikanen dock stöder.

Transkvinna motorracerförare Charlie Martin är bestämt emot idén.

Frågan kommer dock sannolikt att förbli en omtvistad tidpunkt under en viss tid. =”text__text__1FZLe text__dark-grey__3Ml43 text__regular__2N1Xr text__large__nEccO body__base__22dCE body__large_body__FV5_X article-body__element__2p5pI” data-testid=”paragraph-21″>På torsdagen blev Badminton den senaste översynen av föreningens riktlinjer.World Translusion Policys är bland de världsliga friidrottsorganisationernaoch granskande FIc-pressen. Prenumeration Träffa inte väggen, prenumerera för bästa täckning från Indien från bara $5 per månad Prenumerera nu