MoS IT-flaggermus for 'moderne' IT-lov, sier 'jobber med det'

0
52

MoS IT Rajeev Chandrasekhar.

Gjentar at regjeringen var åpen for et selvregulerende rammeverk av sosiale medieselskaper, statsminister for elektronikk og amp; IT Rajeev Chandrasekhar sa at på dette tidspunktet vil IT-departementet “gå videre” med sin foreslåtte appellkomité som neste trinn i innholdsmoderering på sosiale medier-plattformer. Han understreket også behovet for en moderne informasjonsteknologilov gitt at regjeringen bare kan justere den nåværende på forskjellige måter for å “komme til et tryggere internett”.

Chandrasekhar talte på et åpent hus-konsultasjon med interessenter om de foreslåtte endringene til IT-reglene. Tidligere denne måneden foreslo Elektronikk- og IT-departementet (MeitY) at «Sentralstyret skal nedsette ett eller flere klagenemnder, som skal bestå av en leder og slike andre medlemmer som sentralstyret kan … oppnevne», for å få fullmakt. for å gjennomgå, og muligens reversere, beslutninger om innholdsmoderering tatt av sosiale medieselskaper.

«På dette stadiet vil vi gå videre med ankeutvalget. Men jeg forplikter deg høytidelig til at hvis du kommer tilbake med et selvregulerende rammeverk som fungerer og som møter testen av åpenhet og ansvarlighet, er vi veldig glade for å gå over til det fra det øyeblikket du er klar med et slikt rammeverk, ” sa statsråden.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Best of Express Premium

Premium

Parallelle liv: Shinde-mentor Anand Dighe, Sena strongman og en torn i …

Premium

På Digital Pratiks 'JorrDaar'-arrangement er den eneste veien inn en NFT billettPremium

I 1978 var det Sharad Pawar som hadde ledet en opprørsgruppe og styrtet Mahara…

Premium

Forklart: Hvordan bilindustrien på milliard dollar endrer seg, vennligst … Flere Premium-historier >>

Han sa at regjeringens perspektiv var å sikre fire grensebetingelser for politikk og regelutforming rundt Internett – åpenhet, sikkerhet og amp; tillit, ansvarlighet og fullstendig overholdelse av den indiske grunnloven & lovbestemmelser.

Da noen deltakere på høringsmøtet foreslo at regjeringen endret den bredere IT-loven, sa Chandrasekhar: «Der vi er i dag er etter min mening et mellomstadium av hvor vi er i utviklingen av vår rettsvitenskap, regler og lover. Snart vil vi ha en absolutt tidsriktig lov og lov, som vil ta seg av mange av disse spørsmålene. IT-loven er en 22 år gammel lov, og derfor bolter vi oss på, ettermonterer, hjelper til med å komme til et tryggere internett, og vi trenger en ny samtidslov, og vi jobber med det.»

< strong>Ekspressabonnement Ikke treff veggen, abonner for den beste dekningen av India fra bare $5 per måned Abonner nå