HC gjør det mulig for Yes Bank å stemme i DishTV EGM i dag

0
46

Bombay High Court (fil)

En divisjonsbenk ved Bombay High Court avviste torsdag en anke fra promotøren av DishTV India Pvt. Ltd som søker å begrense Yes Bank fra å utøve sine rettigheter, inkludert stemmegivning, over aksjer som utlåner eier.

Med dette kan Yes Bank, en aksjonær i DishTV, delta og stemme på den ekstraordinære generalforsamlingen (EGM). ) av Dish TV som arrangeres fredag ​​(24. juni). En divisjon Bench of Justice Gautam S Patel og Justice Madhav J Jamdar vedtok ordren.

World Crest Advisors LLP, promotørgruppen til DishTV, hadde flyttet en anke til divisjonsbenken etter at en enkeltdommer Bench of Justice Anil K Menon, 17. juni, avviste den midlertidige søknaden. World Crest, i sin påstand, hadde forsøkt å hindre Catalyst Trusteeship og Yes Bank fra å delta i og/eller utøve noen rettigheter, inkludert stemmerett, på den ekstraordinære generalforsamlingen som var planlagt 24. juni.

Justice Menon hadde uttalt at søkeren (World Crest) hadde “ikke fremsatt en prima facie sak og heller ikke bekvemmelighetsbalansen som favoriserer innvilgelse av lettelse” og “ingen uopprettelig skade vil sannsynligvis bli påført saksøker/søker”.

Best of Express Premium

Premium

Parallelle liv: Shinde-mentor Anand Dighe, Sena sterkmann og en torn i …

Premium

Eks-AAP Uttarakhand CM ansikt: «AAP har en-manns beslutningstakingspolitikk, en si…

Premium< /figure>På Digital Pratiks 'JorrDaar'-arrangement er den eneste veien inn en NFT-billett

Premium

I 1978 var det Sharad Pawar som ledet en opprørsgruppe og veltet Mahara…Flere premiumhistorier >>

I forrige måned hadde DishTV gitt en kunngjøring om den ekstraordinære generalforsamlingen for å ratifisere og vedta et vedtak om gjenutnevnelse av administrerende direktør, heltidsdirektøren og en ikke-utøvende uavhengig direktør.

< strong>Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

En midlertidig søknad ble sendt inn i en sak der World Crest har søkt seg erklært som eiere av over 440 millioner (nesten 24,19 % eierandel) aksjer i DishTV.

Imidlertid hadde Yes Bank hevdet at de berørte aksjene har blitt pantsatt til fordel for Catalyst Trusteeship, en sikkerhetstillitsvalgt, av fem andre selskaper for å sikre løpende lån gitt av banken til dem.

Yes Bank hevdet å være den reelle eieren av aksjene og søkte å utøve rettigheter i forhold til samme. World Crest hadde i sin sak hevdet at Catalyst hadde handlet i samarbeid med banken og overført aksjene til seg selv og senere til banken.

DishTV-arrangøren forsto at banken vil forsøke å stemme på aksjer som kun førstnevnte hadde rettigheter over, og søkte derfor besøksforbud.

Ja Bank, men motsatte seg søknaden og hevdet at den har rett til å utøve stemmerett og at de har utøvd stemmerett i fortiden.

Banken hadde lagt til at Rs 5270 kjerne skal betales og forfalle fra låntakerne, og World Crest er en del av gruppen som kontrollerer låntakerne, og det er enda et forsøk på å stoppe bankens deltakelse i møtet etter at den ankende part ikke klarte å innhente en gunstig ordre i fjor.

World Crest argumenterte i sin anke for en divisjonsbenk at den ordren fra en benk med én dommer var “feilaktig” og i strid med tidligere høyesterettsdommer, og det samme måtte oppheves og settes til side.
Yes Bank hevdet imidlertid at den hadde aksjer med den i kraft av lån tatt av visse andre promotører som Catalyst var sikkerhetstillitsvalgt for. . Den sa at fordi lånet ikke kunne tilbakebetales, kom aksjene til å bli overført med banken. Benken nektet imidlertid å imøtekomme World Crest’s anke og avviste den samme.

Ekspressabonnement Ikke treff veggen, abonner for den beste dekningen fra India fra bare $5 per måned Abonner nå