SAS: Lockouten är en administrativ åtgärd

0
36

Att SAS varslar om spegellockout på Arlanda om piloterna går ut i strejk på onsdag är en administrativ åtgärd som alltid sker vid strejkvarsel. Det säger flygbolagets kommunikationsdirektör Karin Nyman till TT. Hon uppger att medlingen fortsatt pågår och att det inte finns något nytt att säga om den. – Men vi hoppas så klart på att kunderna inte ska drabbas av detta och att inte pilotföreningarna går ut i konflikt, säger Karin Nyman till nyhetsbyrån. Blir strejken verklighet kan uppemot 250 avgångar och 45 000 resenärer per dygn påverkas. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.