“Pool” för att täcka gödsellast som sannolikt kommer att utökas till råolja

0
34

Om gödselpoolen utökas till olja kommer storleken på poolen sannolikt att utökas.

Efter att ha skapat en “pool” på 500 crore Rs för att ge försäkringsskydd för transporter avsedda för import gödselmedel från Ryssland, Vitryssland och Ukraina av den allmänna försäkringsbranschen i Indien, finns det indikationer på att “poolen” sannolikt kommer att utökas till att omfatta transporter av billigare rysk olja.

“Poolen”, som initierades på instans av finansministeriet, är redan på plats efter att ha fått vederbörliga godkännanden från försäkringstillsynsmyndigheten. Poolen kan endast täcka lasten från sändningen och inte skrovet. Alla anspråk inom 500 crore Rs per sändning av gödselmedel från dessa tre länder kan betalas direkt från den nya “poolen” utan något återförsäkringsstöd.

Indiens oljeimport från Ryssland har ökat brant eftersom den senare erbjuder olja till en rabatt på 25-30 procent. Ryssland har gått om Saudiarabien för att bli Indiens näst största oljeleverantör efter Irak i maj i år.

Men utvidgningen av försäkringsskyddet till olja kommer sannolikt att ske efter att indiska banker har utarbetat ett avtal med ryska långivare som inte påverkas av västerländska sanktioner och försäkringsbolag tar itu med återförsäkringsstödet, enligt källor. Europeiska unionen hade sagt att dess sjätte sanktionspaket förbjuder EU-operatörer från att försäkra och finansiera sjöburen transport av rysk olja till tredjeländer efter en avvecklingsperiod på sex månader. Även om de ryska försäkringsbolagen tillhandahåller täckning för oljetransporter, är det osannolikt att återförsäkringsbolagen, mestadels från Europa och USA, kommer att tillhandahålla täckning för säljarna på grund av EU-förbudet.

Best of Express Premium

Premium

Vilka FPI:er’ marknadsutträde betyder

Premium

UPSC Key-23 juni 2022: Ta reda på relevansen av “Surya Nutan” för &# 8216;Agr…Premium

Rebelliska Sena-ledare, MLAs i Eknath Shinde-lägret inför ED, IT-värme: Sarnai…

Premium

Förklarat: Hur Khalistani-propagandan kostade en kanal dess licens i StorbritannienFler premiumhistorier >>

Om gödselpoolen utökas till olja kommer poolens storlek sannolikt att utökas.

Försäkringssektorn hade tidigare bildat två pooler, Terrorism Pool och Nuclear Pool. “Poolen” för konstgödsel kommer också att administreras av statligt ägda GIC Re och kommer att delta av alla allmänna försäkringsbolag utan något stöd från återförsäkringsbolag samtidigt som det ger täckning för import från Ryssland, Vitryssland och Ukraina.

Poolen skapades efter hektiska parleys bland ministerierna för gödningsmedel och kemikalier, jordbruk, finans; General Insurance Council, det officiella representativa organet för alla inhemska allmänna försäkringsbolag; och återförsäkrare om att tillhandahålla försäkringsskydd för den billigare transporten av gödselmedel från dessa tre länder. Varje försening av att fatta ett beslut skulle ha negativt påverkat landets livsmedelsförsörjning inom ett par månader.

Efter att Ryssland hade invaderat Ukraina och sanktioner infördes av USA och Europa, hade indiska allmänna försäkringsbolag och återförsäkringsgivare GIC Re annullerat alla marinskydd som utfärdats för import- och exportverksamheten från Ryssland, Vitryssland och Ukraina som går genom Svarta havet och Azovska havet. Kriget mellan Ryssland och Ukraina har redan påverkat Indiens gödselmedel i stor utsträckning. Indien, som är världens största ureaimportör, importerar även fosfat- och kaliumgödselmedel.

Expressprenumeration Kolla in våra specialpriser för internationella läsare när erbjudandet varar Prenumerera nu