Lok Sabha byavstemning | Akhilesh mangler fra kampanjen, partiet forsvarer: “alt handler om strategi”

0
33

Samajwadi-partiet har tonet ned Akhilesh Yadav's fravær, både fra Rampur og Azamgarh, og sa at partiledere og kadrer har forsikret ham om seier. (File/Express)

Selv mens Uttar Pradesh-sjefminister Yogi Adityanath talte til samlinger for BJP-kandidatene i Azamgarh og Rampur for 23. juni Lok Sabha-byavstemningen, Samajwadi-partiets president Akhilesh Yadav holdt seg unna valgkamp. I stedet for å reise rundt i valgkretsene, sendte Akhilesh bare ut en appell som oppfordret velgerne til å støtte partikandidatene i begge setene.

Begge setene – regnet som høyborget til Samajwadi-partiet med dominansen til partiets tradisjonelle stemmebank av muslimer og Yadavs – ble vunnet av partiet i Lok Sabha-målingene i 2019 – Akhilesh i Azamgarh og  Azam Khan i Rampur. Deres oppsigelse fra sine respektive Lok Sabha-seter for å fortsette som MLA etter å ha vunnet i det nylige forsamlingsvalget nødvendiggjorde byavstemningen.

Mens SP har stilt med Azams nære hjelper Asim Raja i Rampur< /strong>, den har nominert Akhileshs fetter og tidligere parlamentsmedlem Dharmendra Yadav.

Akhileshs fravær fra kampanjen gikk imidlertid ikke upåaktet hen. Det er ikke slik at Akhilesh ikke har drevet kampanje i Lok Sabha-bymålingene tidligere. Han hadde talt til demonstrasjoner i Gorakhpur og Phulpur i mars 2018, da SP-BSP-kombinasjonen beseiret BJP der i Lok Sabha-valget.

Best of Express Premium

Premium

Hvilke FPIer’ markedsutgang betyr

Premium

UPSC Key – 23. juni 2022: Kjenn til relevansen av “Surya Nutan” for ‘Agr…

Premium

Rebel Sena-ledere, MLA-er i Eknath Shinde-leiren mot ED, IT-varme: Sarnai…

Premium

Forklart: Hvordan Khalistani-propaganda kostet en kanal lisensen i StorbritanniaFlere Premium-historier &gt ;>

Men partiet tonet denne gangen ned Akhileshs fravær, både fra Rampur og Azamgarh, og sa at partiledere og kadrer har forsikret ham om seier.

“Både Akhileshji og velgerne fra Azamgarh og Rampur stoler på hverandre. Han hadde sendt ut en appell til velgerne og overvåket kampanjen og avstemningsrelaterte organisasjonsaktiviteter fra Lucknow… Partiets funksjonærer, arbeidere og parlamentsmedlemmer i Azamgarh har forsikret partisjefen vår om at de vil ta vare på kampanjen og sikre seier, og trenger ikke å dra dit, sa partiets talsperson Rajendra Chaudhary.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

En annen SP-leder sa at Akhilesh ikke deltok i byavstemningskampanjen «som del av en strategi “. «Siden nasjonale ledere for andre politiske partier som BJP og BSP ikke søkte, var det ikke egnet for Akhilesh– hvem er vårt partis nasjonale president – ​​for valgkamp i byavstemningen. Dessuten er både Azamgarh og Rampur høyborg for SP,» sa en senior partileder.

Med BSP som kun konkurrerer i Azamgarh etter å ha bestemt seg for ikke å stille med sin kandidat i Rampur, og kongressen ga byavstemningen en glipp, er Samajwadi-partiet det eneste opposisjonspartiet i kampen i begge setene mot den regjerende BJP.
BSP-sjef Mayawati drev heller ikke kampanje. Hun sendte også ut en skriftlig appell til velgerne i Azamgarh, der hun ba dem om å beseire både SP og BJP.

Derimot har BJP gått full gass i kampanjen. CM Adityanath talte til to samlinger i hver av de to valgkretsene og satte ut 16 ministre fra sitt kabinett i Rampur for å fravriste plassene fra SP. I Rampur har BJP stilt Ghanshyam Singh Lodhi, en OBC-kandidat, mot SP’s Asim Raja, mens partiet nok en gang har nominert Bhojpuri-skuespilleren Dinesh Lal Yadav «Nirahua» i Azamgarh. Han hadde tapt mot Akhilesh i Lok Sabha-målingene i 2019 med stor margin.

Ekspressabonnement Sjekk ut spesialprisene våre for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå