Zalando vinstvarnar – sänker prognosen igen

0
35

Nätmodejätten Zalando vinstvarnar för det andra kvartalet och sänker prognosen för helåret, enligt ett pressmeddelande. För helåret väntar sig bolaget att GMV-försäljningen ökar med 3-7 procent till 14,8-15,3 miljarder euro. Direkt noterar att det är den andra prognossänkningen för i år och att Zalando så sent som i maj räknade med en GMV-försäljning på 16-23 procent under helåret 2022. Prognosen skrivs nu ner ytterligare en gång då bolaget ”inte längre räknar med en återhämtning av konsumentförtroende på kort sikt”. Det andra kvartalet väntas bli lönsamt, men svagare än väntat, skriver Zalando. GMV-försäljningen, intäktstillväxten och justerad ebit kommer att vara ”betydligt under” analytikernas snittestimat som i slutet av maj låg på 5 procents GMV-tillväxt, 1,5 procents intäktstillväxt och justerad ebit på 104 miljoner euro. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.