SAS varslar om lockout på Arlanda vid en pilotstrejk

0
33

SAS varslar om lockout på Arlanda om piloterna går ut i strejk på onsdag. Det visar ett brev till svenska Medlingsinstitutet som NRK tagit del av. I skrivelsen hävdar SAS att Svensk Pilotförening har sagt upp kollektivavtalet med flygbolaget i och med att man varslat om att gå ut i strejk, skriver kanalen. Avsikten med varslet om lockout uppges vara att få pilotfacket att backa och att begränsa skadan för SAS vid en konflikt. Medlingsfristen löper ut vid midnatt natten till onsdag nästa vecka och då kan runt 900 SAS-piloter från Norge, Sverige och Danmark tas ut i strejk. Enligt NRK ska även SAS i Danmark ha skickat ut varsel. I Norge ligger det i stället ett permitteringsvarsel för samtliga medarbetare, skriver NRK. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.