Ny forskning: Studie flagger fremveksten av medikamentresistente tyfusstammer

0
123

Siden 2000 har multi-drug-resistant (MDR) S Typhi sunket jevnt i Bangladesh og India, holdt seg lavt i Nepal, og økt litt i Pakistan. (Fil)

Effektiviteten til antibiotika mot tyfoidfeber er truet av fremveksten av resistente stammer, ifølge en stor genomsekvenseringsstudie av bakterien Salmonella Typhi publisert i The Lancet Microbe.

Tyfusfeber forårsaker 11 millioner infeksjoner og mer enn 100 000 dødsfall per år. Sør-Asia står for 70 % av den globale sykdomsbyrden.

Best of Explained

Klikk her for mer

Siden 2000 har multi-drug-resistant (MDR) S Typhi falt jevnt i Bangladesh og India, holdt seg lavt i Nepal og økt litt i Pakistan. Disse blir imidlertid erstattet av stammer som er resistente mot andre antibiotika, ifølge studien utført av forskere fra Stanford University, Christian Medical College Vellore og andre institusjoner. Genomanalysen avslører også at resistente stammer – nesten alle med opprinnelse i Sør-Asia – har spredt seg til andre land 197 ganger siden 1990.

Studien sekvenserte 3489 S Typhi-isolater fra 2014-19 fra mennesker i Bangladesh, India , Nepal og Pakistan, og 4169 prøver isolert fra over 70 land i løpet av 1905-2018. Stammer ble klassifisert som MDR hvis de hadde gener som gir resistens mot antibiotika ampicillin, kloramfenikol og trimetoprim/sulfamethoxazole.

Best of Express Premium

Premium

Nær Devendra Fadnavis var Eknath Shinde på BJP-radaren før 2019 Som…

Premium

MVA-krise | Bak Surat til Guwahati-flukt: frykt for at opprørere vender tilbake til…Premium

Mohammed Saqib skriver: BRICS-toppmøtet må fokusere på å bryte vestlig…

Premium

Yashwant Sinha-intervju: 'BJP har ikke tall (for president…Flere premiumhistorier >>

«De siste årene har vi sett stadig mer resistente stammer som truer med å la oss stå uten effektive antibiotika mot denne bakterien. Vi ser allerede stammer der det bare er ett enkelt oralt antibiotikum igjen, kalt XDR tyfus. Stammer som er resistente mot antibiotika (azitromycin) har blitt sett i India, Bangladesh, Nepal og Pakistan… Bevis til dags dato tyder på at mye av medikamentresistensen ved tyfus har utviklet seg i India, så vi må absolutt være bekymret for utseendet til medikamentresistens i landet, sier hovedforfatter Dr Jason Andrews fra Stanford University til The Indian Express.< /p>

Indias helsedepartement vurderer å introdusere nye tyfuskonjugatvaksiner i det nasjonale immuniseringsprogrammet. To WHO-prekvalifiserte vaksiner er utviklet i India (av Bharat Biotech og Biological E). Studieforfatter prof Jacob John fra CMC Vellore sa at overvåking på 18 indiske steder i løpet av 2016-20 fant at tyfus var like vanlig som for to tiår siden, spesielt i urbane områder. «Komplikasjoner og dødsfall er ikke vanlig… Men hvis overføring fortsatt råder og resistens utvikler seg mot vanlig brukte antibiotika, er det sannsynlig at det vil være en økning i alvorlig sykdom, sier professor John til The Indian Express.

Ekspressabonnement Sjekk ut våre spesialpriser for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå