M efter regeringens besked – ”bygg kärnkraft omedelbart”

0
35

Det borde ”omedelbart” börja planeras för att bygga ny kärnkraft vid Ringhals, som i nuläget har två aktiva reaktorer. Det skriver Moderaterna i ett pressmeddelande. Partiet vill satsa 400 miljarder på att bygga nya kärnkraftverk i Sverige. Beskedet kommer två dagar efter att S-regeringen meddelade att möjligheterna att bygga ny kärnkraft ska utredas. På pressträffen i tisdags bjöd miljöminister Annika Strandhäll (S) in oppositionen till samtal om energipolitiken och kärnkraften efter valet. – Det är för sent att kalla till samtal efter valet, svarade Moderaternas energipolitiske talesperson Carl-Oscar Bohlin på inbjudan. Regeringens vändning i tisdags kom trots att Socialdemokraternas kongressbeslutade linje är att kärnkraften successivt ska fasas ut.