Kerala Plus Two 12:e resultatet 2022 släppt; 83,87 % av eleverna förklarade sig godkända

0
39

DHSE Kerala Plus Two-resultat 2022: DHSE Kerala-resultat för klass 12 styrelseprov kommer att finnas tillgängligt på mobilappar – Saphalam och iExaMS. (Representativ bild)

Kerala Plus Two-resultat 2022: Department of Higher Secondary Education (DHSE) Kerala har deklarerat klass 12-resultaten idag kl. 11.00. Kandidater kommer att kunna kontrollera sina resultat på de officiella webbplatserna —results.kerala.gov.in, examresults.kerala.gov.in, dhsekerala.gov.in, keralaresults.nic.in, prd.kerala.gov.in, results .kite.kerala.gov.in.

Läs |DHSE Kerala Plus Two 12:e resultat 2022 LIVE-uppdateringar

DHSE-styrelsens prov hölls mellan den 30 mars och den 22 april 2022. Examinationen genomfördes från 09:45 till 12:30. Eleverna uppmanades strängt att ta med sig handdesinfektionsmedel och bära en mask.

Kerala Plus Two-resultat 2022: Webbplatser för att kontrollera resultat

Elever kan kontrollera sina klass 12-provresultat på den officiella webbplatsen för Kerala. Förutom den officiella webbplatsen kommer DHSE Kerala-resultatet för klass 12-provet att finnas tillgängligt på mobilappar – SAPHALAM 2022, iExaMS – Kerala, PRD Live.

Läs också |DHSE Kerala Plus Two 12:e resultat 2022: Hur man kontrollerar poängen online

För att kontrollera provresultaten för DHSE Keralas styrelse klass 12, ombeds eleverna att ladda ner de givna mobilapparna, kandidaterna måste ladda ner appen “iExams-kerala” eller “Saphalam” från google play store. Logga sedan in genom att fylla i de nödvändiga uppgifterna som kandidatens namn, registreringsnummer, rollnummer och födelsedatum (DOB). Resultatet kommer att visas på skärmen när uppgifterna har skickats in korrekt som nämnts på inträdeskortet. Ladda ner resultatet och ta en utskrift för framtida referens.

Best of Express PremiumPremium

UPSC Key-22 juni 2022: Ta reda på relevansen av “Defection” till “Horse Tradi…

Premium

För två dagar sedan hade Shinde spottat med Raut & Aaditya om röster för Cong i …

Premium

Outan kontakt med MLAs, svag administration, hur Uddhav Thackera…< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Rajeswari Sengupta skriver: Varför kommunikationsgapet mellan MPC och …Fler premiumberättelser >>

Läs även på malayalam | Kerala +2-resultat 2022: När och var du ska kontrollera

Förra året var den totala andelen godkända resultat som registrerades av DHSE Keralas styrelse 87,94 procent, varav vetenskapsströmmen noterade den högsta andelen godkända på 90,52 procent, handel kom på andra plats med 89,13 procent och konst var på 80,04 procent.

År 2021 var det bäst presterande distriktet i Kerala med en godkänd andel på 91,11 procent, Ernakulam och Pathanamthitta hade minst. Ett totalt antal av 82,53 procent av eleverna förklarades godkända från regionen och 2020 var den totala andelen godkända registrerade 85,13 procent, varav 234 elever fick 100 av 100.  

Expressprenumeration Kolla in våra specialpriser för internationella läsare när erbjudandet varar Prenumerera nu