Forklart: Hvorfor er PLI-ordningen for telekom utvidet?

0
41

Endringen kommer dager etter at landet tok sitt første skritt mot utbygging av 5G da Union Cabinet godkjente et forslag om å invitere søknader til spektrumauksjoner. (Filbilde)

Telekommunikasjonsdepartementet (DoT) har utvidet den produksjonstilknyttede insentivordningen (PLI) for telekom med ett år, og har endret ordningen for å øke insentivsatsen med en ytterligere 1 prosent, rettet mot å stimulere designledet produksjon i sektoren.

Endringen kommer dager etter at landet tok sitt første skritt mot 5G-utrullingda Union Cabinet godkjente et forslag om å invitere søknader til spektrumauksjoner. “Med mål om å bygge et sterkt økosystem for 5G, har Union Budget 2022-23 foreslått å lansere en ordning for designledet produksjon som en del av den eksisterende PLI-ordningen. Etter konsultasjoner med interessenter vil retningslinjene for PLI-ordningen for Telecom & Nettverksprodukter har blitt endret for å introdusere designledet produksjon med ekstra incentivsatser, heter det i en offisiell utgivelse.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hva er insentivene under den endrede telekom-PLI?

Den designledede produksjonsordningen er åpen for både mellomstore og små bedrifter (MSME) og ikke-MSMEer, inkludert innenlandske og globale selskaper. DoT sa også at applikasjoner for designledet produksjon vil bli prioritert fremfor andre produsenter. Ordningen krever en investeringsterskel på Rs 10 crore for MSME-er og Rs 100 crore for ikke-MSME-er, eksklusive land- og byggekostnader.

Senteret vil gi ytterligere insentiver på over 4000 crore Rs under den endrede ordningen. Incentivene vil være basert på inkrementell salg av de produserte varene, og varierer mellom 4 prosent og 7 prosent for ulike kategorier over årene. MSME-er vil få ytterligere 1 prosent insentiv i det første, andre og tredje året. DoT har også godkjent 11 nye telekom- og nettverksprodukter til den eksisterende listen over produkter som kan produseres under ordningen.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-22. juni 2022: Kjenn til relevansen av “Defection” til “Horse Tradi…

Premium

For 2 dager siden hadde Shinde spyttet med Raut & Aaditya om stemmer for Cong i …

Premium

Ute av kontakt med MLAer, mangelfull i administrasjonen, hvordan Uddhav Thackera…

Premium

Rajeswari Sengupta skriver: Hvorfor kommunikasjonsgapet mellom MPC og …Flere Premium-historier >>

“For å fremme designledet produksjon inviterer DoT søknader fra designledede produsenter så vel som andre for å benytte insentiv under PLI-ordningen i fem år med start fra 1. april 2022. Investering gjort av vellykkede søkere i India fra 1. april 2022 og utover og frem til regnskapsåret 2025-2026 skal være kvalifisert, med forbehold om kvalifiserende inkrementelle årlige terskler,” sa kommunikasjonsdepartementet i en uttalelse.

ExplainSpeaking |Hva er sammenhengen mellom stigende matvarepriser og sentralbanker som hever renten?

Hvordan har det gått med PLI for telekom så langt?

DoT varslet PLI-ordningen for telekom- og nettverksprodukter 24. februar 2021, med et økonomisk utlegg på Rs 12 195 crore over fem år. I oktober godkjente den 31 forslag som innebar en investering på Rs 3345 crore over de neste fire og et halvt årene. De kortlistede enhetene inkluderte slike som Nokia India, HFCL, Dixon Technologies, Flextronics, Foxconn, Coral Telecom, VVDN Technologies, Akashastha Technologies og GS India.

I følge regjeringens dashbord, så langt, Rs 451 crore har blitt investert i ordningen, ledet primært av globale selskaper som står for mer enn Rs 240 crore av den totale investeringen. I tillegg har ordningen generert over 5 000 sysselsettingsmuligheter og salg verdt over 9 000 crore Rs har funnet sted under ordningen.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Ekspressabonnement Sjekk ut spesialprisene våre for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå