CLAT Exam 2022 Siste nytt: Foreløpig svarnøkkel utgitt

0
39

CLAT 2022-svarnøkkelen er tilgjengelig på consortium onlus.ac.in. Kandidatene kan beregne karakterene sine ved å legge til 1 karakter for riktig svar, og trekke fra 0,25 for feil svar. Fil.

CLAT Exam 2022 Siste nyheter og oppdateringer: Common Law Admission Test eller CLAT er en opptaksprøve på nasjonalt nivå for opptak til nasjonale lovskoler. CLAT er en inngangsport for opptak til 5-årige integrerte LLB (UG) og ettårige LLM (PG) kurs som tilbys av 22 deltakende NLUer og gjennomføres av Consortium of National Law Universities.

For øyeblikket tilbys grunnkursene av alle 22 nasjonale juridiske universiteter (NLU), og postgraduate kurs tilbys ved 19 NLU. Bortsett fra NLU-ene, godtar 61 andre private tilknyttede høyskoler CLAT-eksamenspoeng for opptak til jussprogrammer. Noen offentlige organisasjoner som ONGC og BHEL bruker CLAT-PG-score for rekruttering.

Eksamen foregår i penn- og papirformat. Testen strekker seg over en varighet på 2 timer. Testen for bacheloren består av 150 spørsmål, mens den for postgraduate består av 120 spørsmål. For hvert riktig svar gis ett poeng og for hvert feil svar trekkes en karakter på 0,25. Spørsmålene er delt over 5 emner, nemlig engelsk språk, og aktuelle saker, inkludert generell kunnskap, juridisk resonnement, logisk resonnement og kvantitative teknikker.

CLAT 2022 vil bli gjennomført 19. juni 2022 mellom kl. 14.00 og 18.00. Registreringsprosessen for eksamen begynte 1. januar og avsluttet 9. mai. Den foreløpige svarnøkkelen ble utgitt 20. juni. 

Best of Express Premium

Premium

Nær Devendra Fadnavis var Eknath Shinde på BJP-radaren før 2019 Som…Premium

MVA-krise | Bak Surat til Guwahati-flukt: frykt for at opprørere vender tilbake til…

Premium

Mohammed Saqib skriver: BRICS-toppmøtet må fokusere på breaking Western he…

Premium

Yashwant Sinha-intervju: 'BJP har ikke tall (for president…Mer) Premium Stories >>

 

Ekspressabonnement Sjekk ut spesialprisene våre for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå