CLAT Exam 2022 Senaste nytt: Provisorisk svarsnyckel släppt

0
33

CLAT 2022 svarsnyckel finns tillgänglig på consortium onlus.ac.in. Kandidater kan räkna ut sina poäng genom att lägga till 1 poäng för rätt svar och dra av 0,25 för felaktiga svar. Fil.

CLAT Exam 2022 Senaste nyheter och uppdateringar: Common Law Admission Test eller CLAT är ett inträdesprov på nationell nivå som genomförs för antagning till nationella lagskolor. CLAT är en ingångsport för antagning till 5-åriga integrerade LLB (UG) och ettåriga LLM (PG) kurser som erbjuds av 22 deltagande NLUs och genomförs av Consortium of National Law Universities.

För närvarande erbjuds grundkurserna av alla 22 nationella juridiska universitet (NLU), och forskarutbildningskurser erbjuds vid 19 NLU. Förutom NLU:erna accepterar 61 andra privata affiliate colleges CLAT-provpoäng för antagning till juridikprogram. Vissa offentliga organisationer som ONGC och BHEL använder CLAT-PG-poäng för rekrytering.

Tentamen sker i penn- och papperformat. Testet sträcker sig över 2 timmar. Testet för grundutbildningen omfattar 150 frågor, medan det för forskarutbildningen består av 120 frågor. För varje rätt svar ges en poäng och för varje fel svar dras poängen 0,25 av. Frågorna är uppdelade i 5 ämnen, nämligen engelska språket, och aktuella frågor inklusive allmän kunskap, juridiska resonemang, logiska resonemang och kvantitativa tekniker.

CLAT 2022 kommer att genomföras den 19 juni 2022 mellan 14.00 och 18.00. Registreringsprocessen för provet började den 1 januari och avslutades den 9 maj. Den provisoriska svarsnyckeln släpptes den 20 juni. 

Best of Express Premium

Premium

Nära Devendra Fadnavis, Eknath Shinde var på BJP-radarn före 2019 Som…Premium

MVA-kris | Bakom flyg från Surat till Guwahati: rädsla för att rebeller ska återvända till…

Premium

Mohammed Saqib skriver: BRICS-toppmötet måste fokusera på breaking Western han…

Premium

Yashwant Sinha-intervju: 'BJP har inga siffror (för president…Mer) Premium Stories >>

 

Expressprenumeration Kolla in våra specialpriser för internationella läsare när erbjudandet varar Prenumerera nu