Bråk om Nupur Sharmas kommentarer om profeten slog Indiens rykte: NSA Ajit Doval

0
32

National Security Advisor (NSA) Ajit Doval. (PTI/File)

Kontroversen kring uttalandena från BJP:s Nupur Sharma och Naveen Jindal om profeten Mohammed har skadat Indiens rykte internationellt eftersom de har projicerat landet på ett sätt som är långt ifrån sanningen, sade National Security Advisor (NSA) Ajit Doval på tisdagen.

“Det har (skadat Indiens rykte), i den meningen att Indien har projicerats eller någon desinformation har spridits mot Indien, vilket är långt ifrån verkligheten. Förmodligen finns det ett behov av att vi engagerar dem och pratar med dem och övertygar dem. Och du kommer att upptäcka att var vi än har gått, var vi än har engagerat oss med berörda personer, både utanför och inuti, har vi kunnat övertyga dem. När människor blir känslomässigt upphetsade är deras beteende lite oproportionerligt”, sa Doval i en intervju till ANI när han fick frågan om protesterna kring profeten kontroversen hade skadat Indiens rykte.

Doval kallade också den senaste bombningen av en sikhisk helgedom i Afghanistan som olycklig och sa att Indien var förbundet att ge all hjälp till minoriteter i det landet. “Vi har gett visum till ett stort antal sikher och när flyg blir tillgängliga kommer några av dem att komma tillbaka. Vi kommer att titta på sikhernas fall väldigt mycket sympatiskt. Det var en mycket olycklig händelse. Vi har försäkrat sikher och hinduer där att Indien kommer att stå fast vid sitt åtagande”, sa Doval.

In Premium Now |En ny röd linje: Vad Nupur Sharma-ögonblicket betyder för BJP

Om det fortsatta mordet av civila i J&K, sade Doval att regeringen tog itu med det. “Efter 2019 har folkets stämning förändrats. De är inte för Pakistan och terrorism längre. Var är Hurriyat idag? Var är alla bandhs? Det finns ett fåtal individer som blir vilseledda och går in i detta. Vi gör vårt bästa för att övertyga dem. Deras familjer anstränger sig. Vissa tanzeem (terrorgrupper) skapar problem. Vi bekämpar dem med total beslutsamhet. Vi sysslar inte med terrorism. Vi måste ta itu med terroristen. Vi är mycket hoppfulla att vi inom några månader kommer att kunna få situationen under kontroll”, sa han.

Om Kashmiri Pandits känner sig otryggaoch att inte tas om hand av regeringen, sa Doval, “Jag tror inte att det är känslan för alla Kashmiri Pandits. Ja, de är en utsatt sektion. De behöver skydd. Regeringen har vidtagit olika åtgärder tidigare. Förmodligen måste mycket mer göras. Och det görs. Ingen regering kommer att kunna ge skydd till varje individ. Det bästa är att vi går till offensiv mot terroristerna. Och se till att dessa människor som hotar (Kashmiri Pandit) liv och egendom redovisas.”

Doval sa också att Indien var öppet för engagemang med Pakistan men bara på sina egna villkor. “Vi kan inte ha fred och krig efter vår motståndares val. Om vi ​​måste skydda våra intressen kommer vi att bestämma när, med vem och på vilka villkor vi ska få fred. När våra kärnintressen är inblandade är det inte fråga om fred till varje pris. Det måste bli fred och vi har mycket goda relationer med våra grannar, inklusive Pakistan. Vi vill gärna ha goda relationer med dem. Men visst är toleransgränsen för terrorism mycket låg. Vi skulle inte vilja göra våra medborgare sittande ankor för terrorister. Under de senaste åtta åren har landet inte sett någon terrorattack, förutom i Jammu och Kashmir där ett proxykrig pågår”, sa han.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-22 juni 2022: Ta reda på relevansen av “Defection” till “Horse Tradi…

Premium

För två dagar sedan hade Shinde spottat med Raut & Aaditya om röster för Cong i …

Premium

Utan kontakt med parlamentsledamöter, dålig administration, hur Uddhav Thackera…

Premium

Rajeswari Sengupta skriver: Varför kommunikationsgapet mellan MPC och …Mer Premium Stories >>

Om det pågående dödläget med Kina i östra Ladakh, sa Doval, “Vi har en långvarig territoriell tvist med Kina. Vi har klargjort vår avsikt för Kina. De vet att vi inte kommer att tolerera någon överträdelse. Det har inträffat några obehagliga incidenter. Vi har kunnat lösa vissa frågor genom samtal och förhandlingar. Få poäng återstår fortfarande. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar. Samtidigt måste vi se till att vi är vaksamma och kan skydda våra gränser.”

Expressprenumeration Kolla in våra specialpriser för internationella läsare när erbjudandet varar Prenumerera nu