Åtte år og mange mudraer til Yogadagen 2022

0
38

Statsminister Narendra Modi leder et masseyoga-arrangement på Mysuru Palace-området i Karnataka på tirsdag. (Ekspressbilde av Jithendra M)

Etter to års pause på fysiske hendelser på grunn av Covid-19, ble International Yoga Day feiret på tirsdagav Modi-regjeringen med vanlig pomp og prakt på 75 forskjellige steder over hele landet. Unions statsråder og fremtredende BJP-ledere prydet begivenhetene, med fokus på statsminister Narendra Modis tale i Mysuru-palasset.

Mens Modi-regjeringen konsekvent har presset på for dagen på global skala siden den første kom til makten i 2014, markerer dette året en ny type rekkevidde, med utenriksdepartementets ‘Guardian Ring for Yoga& #8217;. I henhold til dette skal yoga utføres over hele kloden ved soloppgang i deres respektive land — fra 3 am IST i Japan til 22:00 i Amerika og Canada.

Statsminister Narendra Modi deltar på yogaarrangementet i Mysuru. (Express)

I en offisiell video delt av regjeringen for arrangementet, sees Modi resitere deler fra sin FN-tale fra 2014 som først la frem forslaget om å vedta 21. juni som Yoga Day, og la merke til at yoga er “en arv fra våre eldgamle og tradisjonelle verdier” . Sarbananda Sonowal, hvis Ayush-departement håndterer arrangementet, sa at temaet for yogadagen 2022 var “Yoga for Humanity”, og la til at yoga hadde hjulpet “millioner med å håndtere stress og lidelser forårsaket av Covid-pandemi”.< /p>

En protokoll ble også delt på YouTube, med spesifikke forslag om T-skjorter som skal brukes, bannere som skal settes opp og protokoller som skal følges.

Best of Express PremiumPremium

UPSC Key-22. juni 2022: Kjenn til relevansen av “Defection” til “Horse Tradi… Premium

For 2 dager siden hadde Shinde spyttet med Raut & Aaditya om stemmer for Cong i …Premium

Ut kontakt med MLAer, mangelfull administrasjon, hvordan Uddhav Thackera…

Premium

Rajeswari Sengupta skriver: Hvorfor kommunikasjonsgapet mellom MPC og … Flere Premium Stories >> Folk som utfører yoga ved Victoria-minnesmerket på tirsdag

I det første feiret også flere høyeste domstoler dagen, med dommere, advokater og rettsansatte invitert til komplekset for å delta på en direktesending av Modis tale klokken 06.30, etterfulgt av feiringen av Yogadagen. Ayush- og lov- og justisdepartementene og Høyesterett ga instrukser i denne forbindelse, fortalte tjenestemenn til The Indian Express.

I en annen første kunngjorde National Monuments Authority, sammen med departementet for vitenskap og teknologi, at de ville organisere en astrofysisk analyse av solens bevegelse rundt Qutub Minar for å avgjøre om monumentet har noen astronomisk betydning på Yogadagen. PTI rapporterte at studien ville begynne kl. 11.30 og fortsette til kl. 13.30, med folk som kunne spore hendelsen med en app.

Yoga dag observert av CISF og deres familiemedlemmer ved Victoria-minnesmerket.

En yogaportal og Namaste-app ble brukt for registrering av deltakere, organisasjoner, mens det nå er en Yoga Certification Board-portal for utstedelse av sertifikater etter gjennomført trenerkurs. Siden 2019 har Ayush-departementet brukt Bhuvan-appen, som den utviklet i samarbeid med ISRO, for å vurdere deltakerantallet på dagen.

På Mysuru-arrangementet, også deltatt av Sonowal, Karnataka-guvernør Thaawarchand Gehlot, sjefsminister Basavaraj Bommai, Mysuru kongelige avkom Yaduveer Krishnadatta Chamaraja Wadiyar og “Rajmata” Pramoda Devi, Modi sa: “Hele dette universet starter fra vår egen kropp og sjel. Universet starter fra oss… Og yoga gjør oss bevisste på alt i oss og bygger en følelse av bevissthet… Freden fra yoga er ikke bare for enkeltpersoner. Yoga bringer fred til samfunnet vårt. Yoga bringer fred til våre nasjoner og verden. Og yoga bringer fred til universet vårt.»

Yoga utføres på tirsdag.

Siden starten har omfanget av Yoga Day – et av Modi-regjeringens kjæledyrprosjekter — har bare utvidet hvert år. 21. juni hadde blitt presentert for dagen på grunn av at dagen var solverv, den lengste dagen i året og ansett for å være gunstig i flere kulturer. FN vedtok deretter en resolusjon i desember samme år.

Regjeringen hevdet at den aller første begivenheten, som ble holdt i 2015, slo rekorder for å være den største yogasamlingen (til den tid) på et enkelt sted med 37 000 mennesker, i tillegg til at det maksimale antallet land – 85 – var en del av begivenhet. Dette ble overgått i 2018, da et arrangement i Rajasthans Kota inneholdt mer enn lakh mennesker som utførte yoga.

Arrangementet i 2015 hadde sett yogaguruen Ramdev dele scene med Modi.

The Ayush Ministry, grunnlagt i november 2014 med “en visjon om å gjenopplive den dype kunnskapen om våre eldgamle medisinsystemer og sikre optimal utvikling og forplantning av Ayush-systemene for helsevesen”, har sett en økning i budsjettbevilgningen fra Rs 1252 crore ved tidspunktet for oppstarten til Rs 3050 crore i 2022-budsjettet.

Modi har deltatt på Yoga Day fra et nytt sted hvert år: Delhi i 2015; Chandigarh 2016; Lucknow 2017; Dehradun 2018; Ranchi 2019; og Mysuru 2022. I 2020 og 2021 ble arrangementet holdt virtuelt.

Ekspressabonnement Sjekk ut våre spesialpriser for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå