ADMK møte torsdag kan endelig avgjøre raden, EPS sannsynligvis vil ha sin vilje

0
34

O Panneerselvam og Edappadi K Palaniswami. (Fil)

AIADMK-koordinator O Panneerselvam (OPS) ser ut til å være på den tapende wicket foran et avgjørende møte i partiet der felleskoordinator Edappadi K Palaniswami (EPS) sannsynligvis vil presse på for en enkelt lederskapssystem.

Senior AIADMK-ledere som støtter EPS har stilt spørsmål ved OPS og avvist hans forslag om utsettelse av partiets generaladvokatmøte 23. juni.

Ikke gå glipp av |It's EPS vs OPS igjen i AIADMK; Panneerselvam ber kadrer roe seg ned

Partiet har hatt en ordning med to ledere siden 2017. Senior AIADMK-ledere sa til The Indian Express at EPS sannsynligvis vil vedta resolusjonen om enkeltledelse på partimøtet.

Topppartikilder sa til The Indian Express at OPS, som også hadde sjefsministerposten flere ganger og gikk inn på vegne av Jayalalithaa, bare nyter støtte fra tre av partiets 66 MLAer nå, 10 av dets 75 distriktssekretærer, og 150 til 170 av dets 2500 generalrådsmedlemmer.

Best of Express Premium

Premium

Nær Fadnavis, Eknath Shinde var på BJP-radaren før 2019 Assembly el…

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/06/radisson-1.jpg?resize=450,250" />Premium

Bak Surat til Guwahati-flyvningen: frykt for at opprørere vender tilbake til Sena ved siden av

Premium

BRICS-toppmøtet må fokusere på å bryte vestlig hegemoni

Premium

Yashwant Sinha-intervju: 'BJP har ikke tall (for president…Flere premiumhistorier >>

Etter Jayalalithaas død i 2016 hadde de to leirene blitt enige om felles ledelse — med OPS som koordinator og EPS felles koordinator – for å holde Jayalalithaas nære hjelper V K Sasikala utenfor, som hadde overtatt stillingen som AIADMKs midlertidige generalsekretær.

Les også |'Enhetsledelse er ikke nødvendig for øyeblikket': Panneerselvam bryter tausheten i kamp med Palaniswami

Våpenhvilen ble på det tidspunktet formidlet av BJP, med OPS som ledet samtalene hvert trinn på veien. I forrige uke husket OPS dette, med henvisning til statsminister Narendra Modis rolle i at han tok over stillingen som CM-nestleder, og forlot CM-rangeringen for EPS.

Men bordet har snudd, og hvordan. BJP sies nå å snakke med EPS, gitt OPS's svekkede posisjon. OPS sies nå å være i kontakt med en senior Chennai-basert RSS-leder, mens EPS kontaktpunkt er delstats BJP-sjef K Annamalai.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

AIADMK-talsperson D Jayakumar angrep OPS og anklaget ham for å opprettholde forbindelser med Sasikala og andre som ble kastet ut av partiet. «Jeg kritiserer ham ikke, men ordren som sparket dem fra partiet sa at ingen skulle ha en forbindelse med dem. Hvis partikoordinatoren selv gjør det, hva betyr det?» sa Jayakumar på tirsdag.

Selv om det ikke har vært noen offisiell kommentar fra EPS selv på agendaen for torsdagens møte, har gruppen hans vært opptatt med å forberede seg. Seniorpolitiker og tidligere nestleder Pollachi V Jayaraman vedtok nylig en resolusjon som favoriserer et enkelt ledersystem, mens K P Munusamy, nestlederkoordinator, inspiserte møtestedet på mandag, og antydet at det ikke var noen planer om en utsettelse.

🚨 Tidsbegrenset tilbud | Express Premium med ad-lite for bare Rs 2/dag 👉🏽 Klikk her for å abonnere 🚨

Tidligere minister og AIADMK Thiruvallur-distriktssekretær P Benjamin har begjært Madras High Court for politi beskyttelse på møtestedet, med henvisning til påstander om at OPS kan provosere lov og orden spørsmål for å forhindre en avgjørelse. «Vi har solide bevis på at utviste medlemmer og andre politiske partier planlegger å forstyrre møtet,” sier petisjonen.

EPS-leiren tror at problemer også kan komme fra den regjerende DMK og Sasikala-TTV Dhinakaran-fraksjonen.

Ekspressabonnement Sjekk ut spesialprisene våre. for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå