6 beste apps om uw stem automatisch af te stemmen

0
38

Niet iedereen heeft een perfecte toonhoogte, zelfs niet miljoenen verkopende vocale artiesten! Gelukkig hebben ze een auto-tuner om die valse noten glad te strijken. Het goede nieuws is dat je toegang hebt tot deze bijna magische technologie. Dit zijn enkele van de beste apps om je (al mooie) stem thuis automatisch af te stemmen.

We hebben een aantal van de beste auto-tune-apps gekozen die er zijn en een auteur met een vreselijke zangstem om ze te testen. Sommige bieden toonhoogtecorrectie in de gratis app-versie, terwijl andere een aankoop of abonnement vereisen om die functie te ontgrendelen. Laten we eens kijken of deze apps bestand zijn tegen de vocale marteling waaraan we ze onderwerpen en je liedjes laten zingen waarmee je een plekje in The Voice zou kunnen krijgen.

Inhoudsopgave

  Wat is Auto-Tune?

  'Auto-Tune' is een specifiek softwareproduct gemaakt door Antares Audio om geavanceerde spraakverwerking uit te voeren. Maar net als 'Hoover' is de naam een ​​algemene term geworden voor alle apparaten en software die vergelijkbare geluidseffecten produceren.

  Bij gebruik zoals bedoeld, is software voor toonhoogtecorrectie (wat de juiste algemene term is) bedoeld om enigszins afwijkende noten die door een artiest zijn opgenomen, op te poetsen. Wanneer de meeste mensen echter denken aan 'auto-tune', denken ze aan de nieuwe manier waarop de software werd gebruikt om artiesten te veranderen’ vocalen als Cher, Kanye West en T-Pain. In plaats van het feit te verbergen dat auto-tune was gebruikt, werd het effect naar boven geduwd om het geluid van de menselijke stem in realtime of na opname radicaal te veranderen.

  Auto-tune Vs. Stemvervormers

  Voordat we naar de lijst met apps gaan, moet je er rekening mee houden dat deze apps een automatisch stemeffect kunnen creëren of je stem kunnen corrigeren.

  Omdat veel lezers ook op zoek zijn naar een stemmodulator of vocoder-app die ervoor zorgt dat hun stemmen “auto-tuned” klinken in plaats van een echte toonhoogtecorrector, zullen we beide soorten apps in onze onderstaande lijst opnemen.

  Mobiele Auto-Tune-apps

  Met deze apps kun je toonhoogtecorrectie gebruiken of een auto-tune-effect toepassen op je stem, rechtstreeks op je smartphone of tablet.

  Starmaker: zing karaoke-nummers (Google Play Store &amp ; iOS)

  Starmaker is geen app voor het maken van automatisch afgestemde spraakopnames. In plaats daarvan is het een karaoke-app waarmee je mee kunt zingen met je favoriete nummers en ze vervolgens kunt aanpassen in de audio-editor voordat je ze op sociale media plaatst of je beltoon maakt.

  Een deel van die bewerking omvat toonhoogtecorrectie, zodat het niet klinkt alsof je een deuntje niet in een emmer kunt dragen. De toonhoogtecorrectie is echter van toepassing op al je zang en is niet automatisch. Het gaat erom je de noten te laten raken, maar je hebt nog steeds wat zangtalent nodig. Een voorbeeld kun je hier beluisteren.

  De app heeft miljoenen gelicentieerde backtracks, gesynchroniseerde rollende songteksten en videofilters om mee te gaan met vocale aanpassingen. Als je klaar bent en dapper genoeg bent, kun je een video van je ronddraaiende optreden op sociale media plaatsen. Je kunt zelfs live zingen als je in de harde modus wilt spelen.

  AutoRap van Smule (Google Play Store & iOS)

  Stel dat je altijd al een rapper zoals Dre of Eminem wilde worden, maar het talent niet had. In dat geval kan AutoRap je helpen om originele raps te maken of gewoon covers van je favoriete nummers te maken, dankzij de innovatieve rapmodus en muziekvideofunctie.

  AutoRap zorgt voor toonhoogtecorrectie en automatische beat- matchen, of je nu gaat freestylen of je aan het script houdt. Dus echt, je hoeft alleen maar in de microfoon te spreken en de software er iets muzikaal van te laten maken. Een voorbeeld hoor je hier.

  De app wordt geleverd met meer dan 5000 beats die worden gebruikt door bekende rapartiesten. Ze bieden ook AutoRap Originals aan en je hebt toegang tot beats die zijn geüpload door de AutoRap-community.

  Helaas zitten de meeste van deze functies achter een betaalmuur voor abonnementen. Je kunt twee nummers gratis proberen om te zien of het resultaat je bevalt, maar als je meer wilt, moet je betalen, en er is ook geen gratis proefversie!

  Tune Me (Google Play)

  Tune Me is ontworpen als een mobiele hiphop- en r&b-studio en bevat meer dan 500 gratis beats, zodat jij de volgende mompelende rapster kunt zijn.

  Zoals de naam al doet vermoeden, is het belangrijkste kenmerk van deze app zijn toonhoogtecorrectietechnologie. Het noemt het “Auto-Pitch” en laat je de kracht aanpassen van subtiele correctie tot totale auto-tune zang. Een voorbeeld kun je hier beluisteren.

  De app synchroniseert je zang automatisch met de beat, afgezien van toonhoogtecorrectie. Dus als je zowel ritme als toonhoogte mist, is dit de app voor jou.

  Een betaalde “Pro”-versie van de app voegt multi-track opname toe, verwijdert advertenties en bevat meer vocale effecten.

  Voloco Auto Vocal Tune Studio (Google Play & iOS)

  Voloco is een van de populairste auto-tune-apps die er zijn. Het is in wezen een vocale opnamestudio in je zak. De app verwijdert automatisch achtergrondgeluid en past automatisch toonhoogtecorrectie toe, zodat je altijd in harmonie zingt.

  Het idee is om professioneel klinkende karaoke-tracks te maken, en als zodanig is er een uitgebreide bibliotheek met beats bij de software inbegrepen. Het detecteert automatisch de toonsoort van de opgegeven beats en stemt uw stem dienovereenkomstig af. U kunt ook professionele audio-effecten gebruiken, zoals audiocompressie, EQ-aanpassing en galm. Hoewel de app geen fijnmazige controle van de toonhoogtecorrectiefunctie toestaat, kun je kiezen tussen verschillende presets om het gewenste geluid te krijgen. Een voorbeeld kun je hier beluisteren.

  Misschien wel de meest verbluffende functie van deze app is de mogelijkheid om zang van bestaande nummers te verwijderen. Dus als je al iets hebt opgenomen, kun je dat corrigeren zonder dat je tracks opnieuw hoeft op te nemen! Dit betekent ook dat je je eigen karaoke-tracks kunt maken. Als u tevreden bent met het eindproduct, exporteert u het eenvoudig als een AAC- of WAV-bestand voor eenvoudig afspelen op bijna elk apparaat.

  Desktop Auto-Tune Apps

  Deze applicaties draaien op desktop-besturingssystemen en zijn meestal voor professioneel gebruik in plaats van geschikt voor beginners, zoals de hierboven genoemde zang-apps. Laat je echter niet afschrikken als het je droom is om professionele muziek te maken. Je zult uiteindelijk hulpmiddelen voor toonhoogtecorrectie moeten leren zonder de zijwieltjes.

  Antares Auto-Tune Artist ($ 299)

  Er gaat niets boven het origineel, en Antares Auto-Tune is de plug-in waarmee het allemaal begon. Auto-Tune Artist is een alternatieve versie van Auto-Tune Pro. De Artist-versie van de software is ontworpen voor live optredens en biedt de laagste latentie van de verschillende Auto-Tune-pakketten.

  Het is een duur softwarepakket, maar het is redelijk in vergelijking met wat de meeste professionele audiosoftware kosten. Je zult ook een duidelijk verschil vinden in de kwaliteit van Auto-Tune in vergelijking met de apps die je op een mobiele telefoon aantreft.

  Auto-Tune Artists biedt een gratis proefperiode om zelf te zien of het het geld waard is. Het biedt het volledige spectrum van gebruiksscenario's voor toonhoogtecorrectie. Je kunt dat klassieke, opzettelijke autotune-geluid krijgen of de toonhoogte van een artiest op het podium subtiel corrigeren zonder dat iemand het weet. De functie “Humaniseren” is speciaal ontworpen om die menselijke onvolkomenheden in aanhoudende noten achter te laten, zodat de uitvoering nog steeds zijn emotionele impact behoudt.

  Soundtrap (vanaf $ 9,99 per maand)

  Soundtrap is een platform voor het maken van muziek vergelijkbaar met GarageBand waarmee je zang en instrumenten in meersporenarrangementen kunt opnemen om professionele liedjes te maken.

  Er zijn apps voor meerdere platforms, waaronder de iPhone Soundtrap Capture-app, waarmee je overal waar je bent audio kunt vastleggen. Helaas lijkt er geen versie van de opname-app voor Android-apparaten te zijn. Soundtrap lijkt een beter dan gemiddelde app voor muziekproductie, hoewel het beter geschikt is voor amateurmuzikanten met een beperkt budget.

  Er is een gratis softwarelaag waarmee u de meeste essentiële -track opnamewerk dat je zou willen, maar de reden dat Sountrap op deze lijst staat, is om het real-deal Antares Auto-Tune-softwaregedeelte op te nemen in het betaalde abonnementsniveau. 

  Ja, zelfs het abonnement van $ 9,99 per maand bevat Antares Auto-Tune geïntegreerd in Soundtrap. Als je net een spit-take hebt gedaan bij het zien van de prijs voor die software hierboven, zul je begrijpen wat een geweldige deal dit alleen al om deze reden is, en je krijgt een hele muziekproductiesuite in de deal.

  Tune-Up en Rock Out

  Deze apps lieten onze stem klinken, zo niet geweldig, in ieder geval aangenaam voor de karaoke-menigte. Als je de juiste toonhoogtecorrectie gebruikt en een beetje moeite doet om dicht bij de eigenlijke noot te komen, denken we dat je blij zult zijn met de resultaten, vooral als je belangrijkste doel is om inhoud op sociale netwerken te delen.

  Als je je zangstem wilt verbeteren in plaats van toonhoogtecorrectie te gebruiken om de noten te raken, overweeg dan iets als Yousician of een van de vele menselijke stemcoaches die je tegen betaling via Skype of Zoom kunnen helpen. Je kunt altijd auto-tune gebruiken om je zangvaardigheden te verbeteren, maar hoe beter je originele zang is, hoe beter de resultaten!