6 beste apper for å automatisk justere stemmen din

0
33

Ikke alle har perfekt tonehøyde, ikke engang vokalartister som selger flere millioner! Heldigvis har de en auto-tuner for å jevne ut de falske notatene. Den gode nyheten er at du har tilgang til denne nesten magiske teknologien. Dette er noen av de beste appene for å autotune din (allerede nydelige) stemme hjemme.

Vi har valgt noen av de beste autotune-appene der ute i dag og en forfatter med en forferdelig sangstemme for å teste dem. Noen tilbyr tonehøydekorreksjon i gratisappversjonen, mens andre krever et kjøp eller abonnement for å låse opp denne funksjonen. La oss se om disse appene tåler vokaltorturen vi utsetter dem for og lar deg synge sanger som kan gi deg en plass på The Voice.

Innholdsfortegnelse

  Hva er Auto-Tune?

  “Auto-Tune” er et spesifikt programvareprodukt laget av Antares Audio for å utføre sofistikert stemmebehandling. Men akkurat som “Hoover” har navnet blitt en generisk betegnelse for alle enheter og programvare som produserer lignende lydeffekter.

  Når den brukes etter hensikten, er tonehøydekorreksjonsprogramvare (som er den riktige generiske termen) ment å hjelpe til med å polere litt off-key noter spilt inn av en artist. Men når de fleste tenker på “auto-tune”, tenker de på den nye måten programvaren ble brukt til å endre artister’ vokal som Cher, Kanye West og T-Pain. I stedet for å skjule det faktum at auto-tune hadde blitt brukt, ble effekten skjøvet langt opp for å radikalt endre lyden til den menneskelige stemmen i sanntid eller etter opptak.

  Auto-tune vs. Stemmeskiftere

  Før vi kommer til listen over apper, husk at disse appene enten kan lage en automatisk stemmeeffekt eller bare tonehøydekorrigere stemmen din.

  Siden mange lesere også leter etter en stemmemodulator- eller vokoder-app som vil få stemmene deres til å “lyde automatisk innstilt” i stedet for en faktisk tonehøydekorrektor, vil vi inkludere begge typer apper i listen nedenfor.

  Mobile Auto-Tune-apper

  Disse appene lar deg bruke tonehøydekorreksjon eller bruke en auto-tune-effekt på stemmen din rett på smarttelefonen eller nettbrettet.

  Starmaker: Sing Karaoke Songs (Google Play Store &amp). ; iOS)

  Starmaker er ikke en app for å lage automatiske stemmeopptak. I stedet er det en karaoke-app som lar deg synge med på favorittsangene dine og deretter justere dem i lydredigereren før du legger ut innlegg på sosiale medier eller lager ringetonen din.

  Noe av den redigeringen inkluderer tonehøydekorreksjon slik at det ikke høres ut som om du ikke kan bære en melodi i en bøtte. Imidlertid gjelder tonehøydekorreksjonen for all sangen din og er ikke automatisk. Det handler bare om å la deg slå tonene, men du trenger fortsatt litt sangtalent. Du kan lytte til et eksempel her.

  Appen har millioner av lisensierte backtracks, synkroniserte rullende tekster og videofiltre for å gå sammen med vokaljusteringer. Når du er ferdig og modig nok, kan du legge ut en video av din pirrende ytelse på sosiale medier. Du kan til og med synge live hvis du vil spille i hard-modus.

  AutoRap av Smule (Google Play Store og iOS)

  Tenk deg at du alltid har ønsket å være en rapper som Dre eller Eminem, men manglet talentet. I så fall kan AutoRap hjelpe deg å forfalske deg til å lage originale rapper eller bare lage cover av favorittlåtene dine, takket være den innovative rapmodusen og musikkvideofunksjonen.

  AutoRap utfører tonehøydekorreksjon og automatisk beat- matching, enten du går freestyle eller holder deg til manuset. Så egentlig trenger du bare å snakke inn i mikrofonen og la programvaren gjøre den til noe musikalsk. Du kan høre et eksempel her.

  Appen kommer med mer enn 5000 beats brukt av store rapartister. De tilbyr også AutoRap Originals, og du kan få tilgang til beats lastet opp av AutoRap-fellesskapet.

  Dessverre er de fleste av disse funksjonene låst bak en betalingsmur for abonnement. Du kan prøve to sanger gratis for å se om du liker resultatet, men hvis du vil ha flere, må du betale, og det er ingen gratis prøveversjon heller!

  Tune Me (Google Play)

  Tune Me er designet som et mobilt hiphop- og R&B-studio og inkluderer mer enn 500 gratis beats slik at du kan bli den neste mumble rapstjernen.

  Som navnet antyder, er hovedfunksjonen til denne appen sin tonehøydekorreksjonsteknologi. Den kaller det “Auto-Pitch” og lar deg justere styrken fra subtil korreksjon til total auto-tune vokal. Du kan lytte til et eksempel her.

  Appen synkroniserer automatisk vokalen din til takten, bortsett fra tonehøydekorreksjon. Så hvis du mangler både rytme og tonehøyde, er dette appen for deg.

  En betalt “Pro”-versjon av appen legger til flersporsopptak, fjerner annonser og inkluderer flere vokale effekter.

  Voloco Auto Vocal Tune Studio (Google Play og iOS)

  Voloco er en av de mest populære auto-tune-appene der ute. Det er egentlig et vokalopptaksstudio i lommen. Appen fjerner automatisk bakgrunnsstøy og bruker tonehøydekorreksjon automatisk, slik at du alltid synger i tone.

  Ideen er å lage profesjonelle karaokespor, og som sådan er det et omfattende bibliotek med beats inkludert i programvaren. Den oppdager automatisk nøkkelen til de angitte slagene og stiller stemmen din deretter. Du kan også bruke profesjonelle lydeffekter som lydkomprimering, EQ-justering og romklang. Selv om appen ikke tillater finkornet kontroll av tonehøydekorreksjonsfunksjonen, kan du velge mellom flere forhåndsinnstillinger for å få den lyden du ønsker. Du kan lytte til et eksempel her.

  Den kanskje mest oppsiktsvekkende funksjonen til denne appen er muligheten til å fjerne vokal fra eksisterende spor. Så hvis du allerede har spilt inn noe, kan du korrigere det uten å måtte spille inn spor på nytt! Dette betyr også at du kan lage dine egne karaokespor. Når du er fornøyd med det endelige produktet, kan du ganske enkelt eksportere det som en AAC- eller WAV-fil for enkel avspilling på nesten hvilken som helst enhet.

  Desktop Auto-Tune Apps

  Disse programmene kjører på stasjonære operativsystemer og har en tendens til å være for profesjonell bruk i stedet for å være egnet for nybegynnere som sangappene som er oppført ovenfor. Men ikke bli frarådet hvis drømmen din er å lage profesjonell musikk. Du må lære verktøy for tonehøydekorreksjon uten treningshjulene etter hvert.

  Antares Auto-Tune Artist ($299)

  Det er ingenting som ligner originalen, og Antares Auto-Tune er plugin-en som startet det hele. Auto-Tune Artist er en alternativ versjon av Auto-Tune Pro. Artistversjonen av programvaren er designet for liveopptredener, og tilbyr den laveste latensen av de forskjellige Auto-Tune-pakkene.

  Det er en dyr programvarepakke, men den er ganske rimelig sammenlignet med hva de fleste profesjonelle lydprogramvare koster. Du vil også finne en tydelig forskjell i Auto-Tune-kvalitet sammenlignet med appene du finner på en mobiltelefon.

  Auto-Tune Artists tilbyr en gratis prøveversjon for å se selv om det er verdt pengene. Det gir hele spekteret av brukstilfeller for tonehøydekorreksjon. Du kan få den klassiske, bevisste autotune-lyden eller subtilt korrigere tonehøyden til en utøver på scenen uten at noen vet det. «Humanize»-funksjonen er spesielt utviklet for å la de menneskelige ufullkommenhetene bli i vedvarende toner, slik at forestillingen fortsatt beholder sin følelsesmessige innvirkning.

  Soundtrap (fra $9,99 per måned)

  Soundtrap er en musikkplattform som ligner på GarageBand som lar deg spille inn vokal og instrumenter i flersporsarrangementer for å lage profesjonelle sanger.

  Det finnes apper for flere plattformer, inkludert iPhone Soundtrap Capture-appen, som du kan bruke til å ta opp lyd uansett hvor du er. Dessverre ser det ikke ut til å være en versjon av opptaksappen for Android-enheter. Soundtrap virker som en musikkproduksjonsapp som er bedre enn gjennomsnittet, selv om den er bedre egnet for amatørmusikere med begrensede budsjetter.

  Det er et gratis lag av programvaren som lar deg gjøre det meste av det essensielle flerspors opptaksarbeidet du ønsker, men grunnen til at Sountrap er på denne listen er å inkludere real-deal Antares Auto-Tune-programvaredelen av det betalte abonnementsnivået. 

  Ja, til og med abonnementet på $9,99 per måned inkluderer Antares Auto-Tune integrert i Soundtrap. Hvis du nettopp gjorde et spytte når du ser prisen for programvaren ovenfor, vil du forstå hvilken knallbra avtale dette er bare av denne grunnen, og du får en hel musikkproduksjonspakke i avtalen.

  Tune-Up og Rock Out

  Disse appene fikk stemmen vår til å låte, om ikke bra, i det minste velsmakende for karaokepublikummet. Hvis du bruker riktig tonehøydekorreksjon og anstrenger deg litt for å komme nær selve notatet, tror vi at du vil bli fornøyd med resultatene, spesielt hvis hovedmålet ditt er å dele innhold på sosiale nettverk.

  Hvis du vil gå videre til å forbedre sangstemmen din i stedet for å bruke tonehøydekorreksjon for å slå tonene, bør du vurdere noe som Yousician eller en av flere menneskelige vokalcoacher som vil hjelpe deg over Skype eller Zoom mot en avgift. Du kan alltid bruke auto-tune for å finpusse sangferdighetene dine, men jo bedre originalsangen din er, jo bedre blir resultatene!