6 bästa apparna för att automatiskt ställa in din röst

0
32

Alla har inte perfekt tonhöjd, inte ens mångmiljonsäljande sångartister! Lyckligtvis har de en auto-tuner för att jämna ut de falska tonerna. Den goda nyheten är att du har tillgång till denna nästan magiska teknik. Det här är några av de bästa apparna för att automatiskt ställa in din (redan underbara) röst hemma.

Vi har valt ut några av de bästa auto-tune-apparna som finns idag och en författare med en hemsk sångröst för att testa dem. Vissa erbjuder tonhöjdskorrigering i gratisappversionen, medan andra kräver ett köp eller prenumeration för att låsa upp den funktionen. Låt oss se om dessa appar kan stå emot den rösttortyr vi utsätter dem för och låter dig sjunga sånger som kan ge dig en plats på The Voice.

Innehållsförteckning

  Vad är Auto-Tune?

  “Auto-Tune” är en specifik mjukvaruprodukt skapad av Antares Audio för att utföra sofistikerad röstbehandling. Men precis som “Hoover” har namnet blivit en generisk term för alla enheter och programvara som producerar liknande ljudeffekter.

  När den används på avsett sätt är programvaran för tonhöjdskorrigering (som är den korrekta generiska termen) avsedd att hjälpa till att polera lite off-key noter inspelade av en artist. Men när de flesta människor tänker på “auto-tune”, tänker de på det nya sättet som programvaran användes för att byta artister’ sång som Cher, Kanye West och T-Pain. Istället för att dölja det faktum att auto-tune hade använts, drevs effekten uppåt för att radikalt förändra ljudet av den mänskliga rösten i realtid eller efter inspelning.

  Auto-tune vs. Röstväxlare

  Innan vi kommer till listan över appar, kom ihåg att dessa appar antingen kan skapa en automatisk justering av rösteffekt eller bara tonhöjdskorrigera din röst.

  Eftersom många läsare också letar efter en röstmodulator eller vocoder-app som kommer att få deras röster att “ljuda automatiskt” snarare än en faktisk tonhöjdskorrigerare, kommer vi att inkludera båda typerna av appar i vår lista nedan.

  Mobile Auto-Tune-appar

  Med dessa appar kan du använda tonhöjdskorrigering eller använda en auto-tune-effekt på din röst direkt på din smartphone eller surfplatta.

  Starmaker: Sing Karaoke Songs (Google Play Store &amp). ; iOS)

  Starmaker är inte en app för att göra automatiskt inställda röstinspelningar. Istället är det en karaoke-app som låter dig sjunga med i dina favoritlåtar och sedan justera dem i ljudredigeraren innan du lägger upp på sociala medier eller skapar din ringsignal.

  En del av den redigeringen inkluderar tonhöjdskorrigering så att det inte låter som att du inte kan bära en låt i en hink. Men tonhöjdskorrigeringen gäller för all din sång och är inte automatisk. Det handlar bara om att låta dig slå tonerna, men du behöver fortfarande lite sångtalang. Du kan lyssna på ett smakprov här.

  Appen har miljontals licensierade backtracks, synkroniserade rullande texter och videofilter för att passa med vokaljusteringar. När du är klar och modig nog kan du lägga upp en video av din häftiga prestation på sociala medier. Du kan till och med sjunga live om du vill spela i hårt läge.

  AutoRap av Smule (Google Play Butik och iOS)

  Anta att du alltid har velat bli en rappare som Dre eller Eminem men saknat talangen. I så fall kan AutoRap hjälpa dig att fejka dig till att göra originalrappar eller bara göra covers av dina favoritlåtar, tack vare dess innovativa rapläge och musikvideofunktion.

  AutoRap gör tonhöjdskorrigering och automatisk beat- matchning, oavsett om du går freestyle eller håller dig till manuset. Så egentligen behöver du bara prata in i mikrofonen och låta programvaran förvandla den till något musikaliskt. Du kan höra ett prov här.

  Appen kommer med mer än 5000 beats som används av stora rapartister. De erbjuder också AutoRap Originals, och du kan få tillgång till beats som laddats upp av AutoRap-communityt.

  Tyvärr är de flesta av dessa funktioner låsta bakom en betalvägg för prenumerationer. Du kan prova två låtar gratis för att se om du gillar resultatet, men om du vill ha fler måste du betala, och det finns ingen gratis provperiod heller!

  Tune Me (Google Play)

  Tune Me är designad som en mobil hiphop- och R&B-studio och innehåller mer än 500 gratis beats så att du kan bli nästa mumla rapstjärna.

  Som namnet antyder är den här appens huvudfunktion dess tonhöjdskorrigeringsteknik. Den kallar det “Auto-Pitch” och låter dig justera styrkan från subtil korrigering till total auto-tune sång. Du kan lyssna på ett smakprov här.

  Appen synkroniserar automatiskt din sång till takten, förutom tonhöjdskorrigering. Så om du saknar både rytm och tonhöjd är det här appen för dig.

  En betald “Pro”-version av appen lägger till flerspårsinspelning, tar bort annonser och innehåller fler sångeffekter.

  Voloco Auto Vocal Tune Studio (Google Play och iOS)

  Voloco är en av de mest populära auto-tune-apparna som finns. Det är i huvudsak en sånginspelningsstudio i fickan. Appen tar automatiskt bort bakgrundsljud och tillämpar tonhöjdskorrigering automatiskt, så att du alltid sjunger i ton.

  Tanken är att skapa professionellt lätande karaoke-spår, och som sådan finns det ett omfattande bibliotek med beats som ingår i programvaran. Den känner automatiskt av tangenten för de medföljande beatsen och stämmer din röst därefter. Du kan också använda professionella ljudeffekter som ljudkomprimering, EQ-justering och reverb. Även om appen inte tillåter finkornig kontroll av tonhöjdskorrigeringsfunktionen, kan du välja mellan flera förinställningar för att få det ljud du vill ha. Du kan lyssna på ett smakprov här.

  Den kanske mest häpnadsväckande funktionen i den här appen är möjligheten att ta bort sång från befintliga spår. Så om du redan har spelat in något kan du korrigera det utan att behöva spela in spår igen! Detta innebär också att du kan göra dina egna karaoke-spår. När du är nöjd med slutprodukten kan du helt enkelt exportera den som en AAC- eller WAV-fil för enkel uppspelning på nästan vilken enhet som helst.

  Appar för automatisk justering av skrivbordet

  Dessa applikationer körs på stationära operativsystem och tenderar att vara för professionell användning snarare än att vara lämpliga för nybörjare som sångapparna som anges ovan. Men låt dig inte avskräckas om din dröm är att göra professionell musik. Du måste lära dig verktyg för tonhöjdskorrigering utan träningshjul så småningom.

  Antares Auto-Tune Artist ($299)

  Det finns inget som liknar originalet, och Antares Auto-Tune är plugin som startade allt. Auto-Tune Artist är en alternativ version av Auto-Tune Pro. Artistversionen av programvaran är designad för liveframträdanden och erbjuder den lägsta latensen av de olika Auto-Tune-paketen.

  Det är ett dyrt mjukvarupaket, men det är ganska rimligt jämfört med vad de flesta professionella ljudprogram kostar. Du hittar också en tydlig skillnad i Auto-Tune-kvalitet jämfört med apparna du hittar på en mobiltelefon.

  Auto-Tune Artists erbjuder en gratis provperiod för att se själv om det är värt pengarna. Det ger hela spektrumet av användningsfall för tonhöjdskorrigering. Du kan få det klassiska, avsiktliga autotuna ljudet eller subtilt korrigera en artists tonhöjd utan att någon vet. Funktionen “Humanize” är speciellt utformad för att lämna dessa mänskliga ofullkomligheter i varaktiga toner så att framförandet fortfarande behåller sin känslomässiga effekt.

  Soundtrap (från 9,99 USD per månad)

  Soundtrap är en musikskapande plattform som liknar GarageBand som låter dig spela in sång och instrument i flerspårsarrangemang för att göra professionella låtar.

  Det finns appar för flera plattformar, inklusive iPhone Soundtrap Capture-appen, som du kan använda för att fånga ljud var du än är. Tyvärr verkar det inte finnas en version av capture-appen för Android-enheter. Soundtrap verkar vara en musikproduktionsapp som är bättre än genomsnittet, även om den är bättre lämpad för amatörmusiker med begränsad budget.

  Det finns en gratis nivå av programvaran som låter dig göra det mesta av det väsentliga flerspårsinspelningsarbete du vill ha, men anledningen till att Sountrap finns på den här listan är att inkludera Real-deal Antares Auto-Tune-programvaran i den betalda prenumerationsnivån. 

  Ja, även prenumerationen på $9,99 per månad inkluderar Antares Auto-Tune integrerad i Soundtrap. Om du nyss gjorde en spotta när du såg priset för den programvaran ovan, kommer du att förstå vilken fantastisk affär detta är enbart av denna anledning, och du får en hel musikproduktionssvit i affären.

  Tune-Up och Rock Out

  Dessa appar fick vår röst att låta, om inte bra, åtminstone välsmakande för karaokepubliken. Om du använder rätt tonhöjdskorrigering och anstränger dig lite för att komma nära själva noten, tror vi att du kommer att bli nöjd med resultatet, särskilt om ditt huvudmål är att dela innehåll på sociala nätverk.

  Om du vill gå vidare till att förbättra din sångröst istället för att använda tonhöjdskorrigering för att slå tonerna, överväg något som Yousician eller någon av flera mänskliga sångcoacher som hjälper dig över Skype eller Zoom mot en avgift. Du kan alltid använda auto-tune för att finslipa dina sångfärdigheter, men ju bättre din ursprungliga sång är, desto bättre blir resultatet!