Nya siffror: Bopriserna fortsätter backa kraftigt

0
35

Bopriserna fortsatte att backa rejält i maj, visar nya siffror från Valueguard under tisdagsmorgonen. På riksnivå föll bostadsrätterna i snitt 2,1 procent mot månaden före, medan villapriserna sjönk 1,3 procent. Därmed accelererade nedgången från i april som låg på 0,4 procent respektive 0,5 procent. Bland de tre storstäderna föll priserna mest i Storstockholm, där borätterna tappade 3 procent och villorna 3,2 procent. Villapriserna i Göteborg gick mot strömmen och steg marginellt under maj. Valueguards siffror visar också att priserna på borätter fortsatte backa kraftigt under den första halvan av juni i Stockholm och Göteborg. Riket: Stockholm: Göteborg: Malmö: (Förändringarna är på månadsbasis, mellan april och juni 2022.) Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.