Forklart: Forståelse av Covid-19-toppen i India

0
94

Vaksinasjon på et Navi Mumbai sykehus forrige uke. (Filbilde)

Covid-19 har fått en spiral i Maharashtra igjen, med positivitetsraten på rundt 10 %. Per 19. juni var aktive tilfeller 23 746, en 15-dobling fra 16. mai, da antallet bare var 1526. Saker har også hoppet i de fleste metroer. Dr. Pandit snakket med Rupsa Chakraborty.

En rekke tidligere infiserte personer får igjen Covid-19. Er det noen bevis for at antistoffer fra tidligere infeksjoner avtar?

Det er velkjent at virus alltid prøver å mutere og produsere nye avstamninger eller underlinjer for å unnslippe ervervet immunitet. Det er ingen presise data tilgjengelig om underlinjene til Omicron, men immuniteten tildelt av Omicron er lavere enn den for andre varianter som Delta. Derfor har reinfeksjon blitt vanlig. Det er et veletablert faktum at antistoffer ikke betyr at en person ikke blir smittet, men de vil oppleve mildere symptomer. Så det er ganske tydelig at det å ha et høyere antall antistoffer ikke nødvendigvis betyr at man raskt kan overvinne enhver ny infeksjon.

Les |Når Covid-tilfellene øker, øker Maharashtra genomsekvensering, vaksinasjon

Folk som også har tatt to vaksiner, blir smittet. Er effektiviteten til vaksinen reduserende?

Beste av Express PremiumPremium

UPSC Key-21. juni 2022: Kjenn til relevansen av 'Education in India' til 'Hei…Premium

Nyhetsmaker | Eknath Shinde: No. 2 after the Thackerays, backer of BJP, MVA…

Premium

Blant 3 arrestert fra Kutch: Key Moosewala-skytteren fikk våpenforsendelser…

Premium

For å få slutt på ulovlig gruvedrift , planlegger Madhya Pradesh å gjøre det lovlig i deler av … Flere Premium-historier >>

Vaksiner vil gi steriliserende immunitet til alle. De gir oss immunitet mot alvorlige sykdommer og dødelighet. Dette er generasjon én-vaksiner laget av forfedrestammen. Dessuten har det aldri blitt hevdet at vaksinerte mennesker aldri vil bli smittet. Dessuten, hvis man blir smittet, er sjansen stor for at de vil være asymptomatiske eller ha mindre symptomer.

Eksperten

Dr Rahul Pandit er direktør for Critical Care, Fortis Hospitals Mumbai. Han er medlem av Maharashtra Covid-19-arbeidsgruppen som vurderer årsakene bak den nylige økningen i tilfeller.

Noen pasienter klager over høy feber og når nesten 105 °F. Er det noen symptomatiske forskjeller mellom den nye kampen og tidligere?

Jeg tror ikke mange pasienter har rapportert 105° feber, og det kan ha vært en sjelden aberrasjon. Vi har ikke observert så høy feber hos pasienter, selv om noen av dem hadde høygradig feber på 101-102°F med litt halssmerter. De fleste pasienter blir bedre i løpet av fire til fem dager og krever ikke sykehusinnleggelse.

Noen andre symptomer som pasientene opplever for øyeblikket inkluderer tretthet, kroppssmerter, rennende nese og mild hoste. Bortsett fra det er det også observert noen gastrointestinale symptomer, som diaré og øm mage.

Les også |Når Covid-19-tallene blir lettere, ser regjeringen på å skrote Air Suvidha

Hvorfor opplever noen pasienter gastrointestinale problemer etter bedring?

De fleste pasienter i deres fasen etter restitusjon opplever betydelige symptomer som tretthet, søvnforstyrrelser og manglende evne til å konsentrere seg. De har også spesifikke kroppssmerter og smerte, spesielt leddsmerter. Noen av dem har til og med hviletakykardi, eller upassende sinustakykardi (IST).

Mens gastrointestinale (GI) symptomer ikke er en del av selve den postvirale tilstanden, kan de være en del av viral sykdom. Dette kan skyldes at viruset kan forårsake GI-sykdom som kan vare lenger selv etter at personen har kommet seg etter andre symptomer. I tillegg er tap av appetitt og endringer i avføringsvaner noen av symptomene som har vært assosiert med Covid-19.

Hva er årsakene bak økningen i Maharashtra?

Hovedårsaken bak økningen er at viruset følger et mønster av gjenoppblomstring og retrett. De siste månedene har folk heller ikke fulgt de nødvendige forholdsreglene for å unngå overføring. Det er på grunn av denne Covid-upassende oppførselen at viruset fortsatt er i sirkulasjon. Derfor ser vi en økning i antall tilfeller i noen få distrikter og byer over hele Maharashtra.

Best of Explained

Klikk her for mer

Er vi på vei mot en fjerde bølge? Hvis ja, vil dette være mer smittsomt?

Faktum er at tilfellene øker raskt og det er ingen bevis som tyder på at situasjonen er annerledes når det gjelder smittsomhet og alvorlighetsgrad sammenlignet med den tredje bølgen. Imidlertid er det et lignende mønster som er observert for øyeblikket.

Bør Maharashtra-regjeringen og Brihanmumbai Municipal Corporation fokusere mer på testing?

Testing har vært en av hovedstrategiene for å kontrollere sykdommen, og vi må utvikle og utvikle en intelligent strategi. Smart testing betyr at vi bør studere flere symptomatiske pasienter og alle deres høyrisikokontakter. Vi bør øke testkapasiteten slik at vi kan isolere de infiserte og unngå ytterligere spredning av infeksjonen.

Maharashtra står bak andre stater i vaksinedekningen. Hvilke grep bør staten ta?

Maharashtra er en av de største statene i India med en befolkning på over 12 crore. Dessuten er befolkningstettheten svært høy. Når antallet tilfeller går ned, slutter mange å følge Covid-19-protokollene. Så de er like slappe av å ikke ta booster-skuddene sine. Det er derfor vi må gå tilbake til informasjon, utdanning og kommunikasjon og få frem budskapet om at vaksiner kan redde liv. Det er nok data til å bevise at vaksiner er en av de viktigste strategiene for å forhindre alvorlig sykdom og dødelighet. Vi må forstå betydningen deres og overbevise folk om å ta sine forhåndsdoser slik at viruset kan kontrolleres.

Er vi på vei mot en endemisk situasjon?

Til slutt vil vi gå mot en endemisk situasjon. Om vi ​​har nådd det stadiet eller ikke akkurat nå, er det for tidlig å si ettersom Covid-19 er her for å bli hos oss en stund. Derfor må vi lære å leve med viruset og ikke la det forstyrre hverdagen vår. Vi må jobbe for å holde oss selv og våre kjære trygge ved å følge covid-tilpasset oppførsel. Maskering bør bli en vanlig sunn vane som vi må praktisere hver dag.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Ekspressabonnement Sjekk ut våre spesialpriser for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå