Forklart: Alt om Parwanoos Timber Trail-taubane der turister ble sittende fast

0
115

Taubanen ble designet for å håndtere en maksimal kapasitet på rundt 1000 passasjerer i timen og reise den 1,8 km lange strekningen på omtrent 8-9 minutter. (Ekspressbilde av Jaipal Singh)

En taubane med en gruppe turister om bord satte seg fast i luften i Himachal Pradesh’s populære Parwanoo Timber Trail Monday, og bringer tilbake minner fra en lignende hendelse ved samme taubane for rundt 30 år siden.

Den 13. oktober 1992 ble minst 11 personer, inkludert en ledsager, sittende fast etter at en kabel brøt av og etterlot taubanen dingle 1300 fot over Kaushalya-elven. En påfølgende redningsaksjon iverksatt av det indiske luftvåpenet og hæren varte i over to dager før den siste blant de strandede ble trukket ut.

Parwanoo Timber Trail |Stakk midt i luften, turister banket på sosiale medier for å få fart på redningen

Når kom tømmerstien opp?

Den 1,8 km lange taubanen mellom to åser i Parwanoo ble opprinnelig satt opp av Aarconinfra Ropeways, et Hyderabad-basert selskap, i 1988 for eieren av Timber Trail resorts RK Garg. Taubanen ble designet for å håndtere en maksimal kapasitet på rundt 1000 passasjerer i timen og reise den 1,8 km lange strekningen på omtrent 8-9 minutter.

Hvordan fungerer denne taubanen, og hvem vedlikeholder den?< /strong>

Tømmerstien er en taubane med sykkel, og taubanene kalles Gondola Cabins.

Hver hytte beveger seg på to kabler som er utformet i henhold til den angitte lasten som skal bæres.

“Bicable ropeways anses som den sikreste taubaneteknologien rundt om i verden. Tauene knekker vanligvis ikke, med mindre vedlikeholdet er ekstremt dårlig. Selv om en kabel knekker, vil ikke hytta falle fordi det andre tauet vil holde det,» sa Sanjay Singh, GM (Ropeways projects, Aarconinfra Ropeways).

Han la til at Aarconinfra Ropeways leverte over prosjektet til feriestedets eiere etter ferdigstillelse.

“Vi utførte prosjektet og overleverte det til eierne av feriestedet. Vi har signert avtaler etterpå hvor eierne har sagt at de ikke ønsker at vi skal opprettholde den. De har egen teknisk mannskap for vedlikehold av taubanen,” sa Singh.

Hva er sikkerhetstiltakene på plass for å forhindre taubaneulykker?

Seksjon 20 i Himachal Pradesh Aerial Ropeways Act, 1968, dekker ulykker, redningsaksjoner, kompensasjon og ansvaret til operatøren/arrangøren av taubaner over hele staten.

Om rapportering av en taubaneulykke, sier loven at når “enhver ulykke inntreffer i løpet av arbeidet med en taubane, skal arrangøren sende melding om uhellet til staten og til inspektøren”. Det er arrangørens plikt å informere distriktets sorenskriver og det lokale politiet om enhver ulykke uten forsinkelser.

Ikke gå glipp av |Timber Trail-taubanehendelsen: Et tilbakeblikk på en 2-dagers lang redningsaksjon i 1992

§ 20-A i samme lov under leder for ‘redningsaksjoner’ lyder: “Hvis delstatsregjeringen pådrar seg noen utgifter under en redningsaksjon, skal arrangøren være ansvarlig for å betale utgiftene som påløper.”

I henhold til lovens § 20-B er arrangøren, i tilfelle en ulykke, forpliktet til å gi “omfattende forsikringsdekning, på den måten som kan foreskrives, til personer som benytter taubanetjenester”, og legger til at “statsregjeringen skal ikke være ansvarlig for noe krav på grunn av ulykker eller uhell i slike taubaneprosjekter.

Satsen på kaskoforsikring bestemmes av staten etter råd fra en ekspertkomité.

< blockquote class="twitter-tweet">

#WATCH Taubanevogn med turister fast i luften ved Parwanoo Timber Trail, redningsaksjon pågår; turister trygge#HimachalPradesh pic.twitter.com/mqcOqgRGjo

— ANI (@ANI) 20. juni 2022

Er flere taubaneprosjekter på vei i Himachal ?

I januar annonserte Himachal-regjeringen 13 flere taubaneprosjekter med en total lengde på 111,65 km til en estimert kostnad på Rs 5 644 crore.

Disse vil inkludere en i Pangi-dalen i Chamba-distriktet (taubane foreslått fra Bhanodi til Killar via Sach-passet – 21,7 km); tre taubaner i Kullu-distriktet (Prini og Hamta Pass i Manali har en lengde på 5,8 km; en annen foreslått i Manali med 11,2 km lengde og tredje foreslått mellom Manali og Labadugh med 2,7 km lengde).

Best of Explained

Klikk her for mer

I Kangra-distriktet foreslås et taubaneprosjekt mellom Palampur, Thathri til Chunja-breen som dekker en lengde på 13,5 km, mens en annen 14 km taubaneprosjekt skal settes opp ved Dharamshala. I Shimla er det foreslått en taubane mellom Narkanda-Hatu-topper som dekker 3,10 km, mens en annen er foreslått med en lengde på 22,4 km.

I Solan-distriktet vil taubaneprosjekter komme opp i Kasauli (3 km), i Bilaspur mellom Lunhu og Bandla (3 km), og i Sirmaur’s Churdhar med 8 km lengde. Et 3-km taubaneprosjekt er også foreslått mellom Shikawari og Bhatkidhar i Mandi-distriktet.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-21. juni 2022: Kjenn til relevansen av «Education in India» til «Hei…Premium

Hvorfor nevnte statsminister Modi Abbas Ramsada i bloggen sin

Premium

Eknath Shinde ko gussa kyun aata hai: På sidelinjen av Thackerays i Sena, gå…

Premium

Nyhetsmaker | Eknath Shinde: nr. 2 etter Thackerays, støttespiller for BJP, MVA…Flere premiumhistorier >>

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Ekspressabonnement Sjekk ut spesialprisene våre for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå