All ild over Rahul, kan kongressen endelig korrigere, opprettholde det samme over Agnipath?

0
49

Kongresslederne K. C. Venugopal, Mallikarjun Kharge og Rajasthan CM Ashok Gehlot under partiets 'Satyagraha' mot sentralregjeringens 'Agnipath' plan og EDs etterforskning mot partileder Rahul Gandhi i National Herald-saken, på Jantar Mantar i New Delhi, mandag 20. juni 2022. (PTI-bilde)

Etter tre dager med ‘satyagraha‘ 8217;, Kongressen må ha innsett, ganske smertelig, at dens gateprotester over avhøret av Rahul Gandhi av håndhevingsdirektoratet kan ha belastet den demoraliserte kaderen, men ikke fanget folkets fantasi.

protester forble en solidaritetsvisning fra sine egne ledere, med til og med opposisjonspartier — unntatt en tweet fra Tamil Nadu-sjefsminister M K Stalin – som ikke samler seg bak det stridende partiet og Gandhiene.

Denne erkjennelsen ser ut til å ha presset partiet til å gifte seg med protestene sine med oppstandelsen mot Agnipat-oppleggfor rekruttering av soldater på tvers av de tre tjenestene. Dette er en pragmatisk avgjørelse som burde være en øyeåpner for det store gamle partiet: at lageret så vel som maskoten er så nede at de lange timene med grilling av Rahul (som partiet har kalt trakassering og forfølgelse) knapt har skapt en krusning.

Men det faktum at partiet ikke er i kontakt med bakkerealitetene ble også klart av dets første svar på Agnipath-ordningen. Mange av lederne støttet seg på siden av argumentet om at styrkenes etos og disiplin vil bli påvirket av ordningen, og å stoppe regelmessig rekruttering og innlemmelse av folk i styrkene i bare fire år kan påvirke landets sikkerhet. Det var først etter at det ble rapportert om voldelige protester fra flere deler at partiet begynte aggressivt å snakke om misfornøyelsen blant ungdommene og hvordan ordningen ville påvirke en stor del av ungdommene med håp om å komme inn i hæren.

Det beste fra Express Premium

Premium

Ute av kontakt med MLAer, mangelfull i administrasjonen, hvordan Uddhav Thackera…

Premium

Rajeswari Sengupta skriver: Hvorfor kommunikasjonsgapet mellom MPC og …

Premium

I Rampur ruster BJP og SP seg til byavstemning i Lok Sabha i Azam Khan’s s…

Premium

UPSC Key-21. juni 2022: Kjenn til relevansen av «Education in India» til «Hei…Flere premiumhistorier >> Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Mens partiet nå har sveiset sine protester på avhøret av Rahul med Agnipath-ordningen, er måten kongressen har samlet seg bak sin første familie, resonans av den typen sykofanteri kritikerne ofte har anklaget den for. Den fremhever også at det tok et slag for Gandhiene for kongressen å gå ut i gatene, et krav som har blitt fremsatt av en innflytelsesrik del av partiet lenge. Deres argument var enkelt – med sin popularitet i fritt fall, var det å være synlig på gata den eneste måten for partiet å mobilisere sin kadre og forbli i strid.

I september i fjor, etter syv år i opposisjonen, hadde kongressen til og med satt ned et panel på ni medlemmer for å planlegge vedvarende agitasjoner i nasjonale spørsmål. Den stort sett dødfødte gruppen ledes av Digvijaya Singh og har Priyanka Gandhi Vadra som et av medlemmene.

Kongressens unnlatelse av å sette i gang en agitasjon er spesielt akutt i en tid da den ellers uovervinnelige Narendra Modi-regjeringen har vist seg sårbar for offentlige protester. I de åtte årene av regjeringen har Modi-regjeringen blitt hardest rammet av gårdslover, som den måtte rulle tilbake etter et år med protester fra bondegrupper, der kongressen, til tross for at den var hovedopposisjonen, ikke hadde noen rolle.

Mens Modi-regjeringen kjørte gjennom statsborgerskapsloven (endringer) uavhengig av protester, har den tullet på saken siden, med regler som ennå ikke er utarbeidet for lovgivningen, vedtatt i 2019.

< p>Kongressen har derimot ikke vært i stand til å tvinge regjeringen til å trekke seg tilbake, rulle tilbake eller endre kurs på noe som helst, med unntak av den engangssaken der den og andre partier satte press på regjeringen for å skrinlegge planene om å endre landervervsloven i 2015.

Kunne sinnet og lidenskapen som kongressen har truffet gatene med over Rahuls avhør, frieri til arrestasjoner og utlevering av politiet, være en pekepinn til kongressen&#8217. ;s erkjennelse for endring? Tilhengerne håper det inderlig.

Ekspressabonnement Sjekk ut spesialprisene våre for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå