UP Board klasse 10., 12. eksamensresultater: En bondesønn og en butikkeiers datter møter årets topper

0
43

Divyanshi, Prince Patel. (Ekspress)

Ettersom UP Board-resultatene for klasse 10 og 12 eksamener ble annonsert på lørdag, for årets toppers – Prince Patel og Divyanshi – var de en kulminasjon av timer med selvstudier og hardt arbeid som hjalp dem med å slå oddsen og utmerke. Både Prince og Divyanshi er hjemmehørende i Fatehpur-distriktet, og begge kommer også fra beskjeden bakgrunn. Princes far er bonde og Divyanshi er datter av en klesbutikkeier.

The Sunday Express snakket med de to topperne for å vite mer om reisen deres:

< strong>Prins Patel (klasse 10 topper)

Sønn til en bonde, Prince tilhører en landsby i Uttar Pradesh’s Fatehpur-distriktet. Han sier at han studerte åtte til ti timer hver dag mens han bodde på vandrerhjemmet til Anubhav Inter College i Kanpur’s Murlipur-område.

Best of Express PremiumPremium

UPSC Key-20. juni 2022: Kjenn til relevansen av 'Kapasitetsutnyttelse' til '…< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Infrastruktur pluss Hindutva push: Karnataka BJP følger OPP-veienPremium

Arun Prakash skriver: Agnipath, mellom linjene

Premium figur>Telefonavlytting til utpressing: Politiinspektøren i Mumbai er en mann for ‘sen…Flere premiumhistorier >>

Prinsens far Ajay Kumar, som eier 10 store land og noen storfe, er bonde. Hans yngre bror, Anant, studerer i klasse 2 mens moren Shivkanti Devi er hjemmeværende.

Når han snakket om hvordan han studerte til eksamen, sa han: «Jeg brukte smarttelefonen min til å se pedagogiske formål på YouTube og WhatsApp og studerte også i klasserom,» sa han og la til at han ikke likte å være borte fra skolen under Covid-19-pandemien på rundt to år.

På spørsmål om fremtidige planer, sa han at han ønsker å gå på National Defense Academy og bli med i den indiske hæren etter klasse 12. Prince scoret 100 i matematikk og naturfag, 99 i engelsk, 98 i hindi og 93 i samfunnsvitenskap. Hans totale poengsum var 586 av 600 — 97,67 prosent.

Divyanshi (Klasse 12 topper)

Divyanshi toppet UP Board klasse XII eksamener ved å score 477 av 500. Hun har tre søstre og hennes eldste søster Diksha var også blant topp 10 som scoret i klasse XII for et par år tilbake. Faren hennes Radhe Krishna sier at Divyanshi ønsker å bli professor. “Men la oss se, jeg vet ikke hva hun vil gjøre. Hun kan gjøre hva hun vil,” legger han til.

Når hun snakket om studieplanen hennes, sa Divyanshi: “Jeg tok veiledning fra min søster Diksha, og følte aldri behov for undervisningstimer. Jeg lærte å disponere tiden min godt og studere smart,” sa Divyanshi. «Jeg vil gjerne kreditere mine foreldre, lærere og rektor Vinay Pratap Singh for resultatene fordi de har
alltid støttet meg,” legger Divyanshi til.

I mellomtiden gratulerte sjefsminister Yogi Adityanath på lørdag studentene for å ha klarert eksamenene. «Gratulerer til alle elevene, deres foreldre og lærere, som var vellykket i UP Board 10. og 12. eksamen,» tvitret han på hindi.

Ekspressabonnement Sjekk ut spesialprisene våre for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå