Presidentkandidat: Neste Opp-møte 21. juni

0
42

Opposisjonsleiren vil sannsynligvis sluttføre tidligere Vest-Bengal-guvernør Gopalkrishna Gandhi som sin presidentkandidat. (Express file photo)

Når NCP-sjef Sharad Pawar og nasjonalkonferansepresident Farooq Abdullah avslår å være sin presidentkandidat, vil opposisjonsleiren sannsynligvis sluttføre tidligere Vest-Bengal Guvernør Gopalkrishna Gandhis navn for stillingen.

Kilder sa at neste runde med diskusjoner som involverer opposisjonslederne vil finne sted 21. juni i parlamentets vedlegg. Ledere av 17 opposisjonspartier hadde samlet seg forrige uke hvor det ble tatt en beslutning om å stille med en konsensuskandidat.

Oppn presidentmøte |3 grunner til AAPs manglende oppmøte

Vest-Bengals sjefminister Mamata Banerjee, som hadde innkalt til møtet 15. junihviler sannsynligvis hoppe over neste runde med diskusjoner på grunn av tidligere engasjementer. Mamata hadde bedt Pawar om å ta ledelsen i organiseringen av det andre møtet.

Mens lederne som deltok på møtet forrige uke var enstemmige om å stille Pawar, hadde veteranlederen avslått tilbudet og sa: «Jeg er glad for å fortsette tjenesten min for den vanlige mannens velvære.»

Det beste fra Express Premium

Premium

Nyhetsmaker | Eknath Shinde: nr. 2 etter Thackerays, støttespiller for BJP, MVA…Premium

Blant 3 arresterte fra Kutch: Key Moosewala-skytter fikk våpensendinger…

Premium

For å få slutt på ulovlig gruvedrift planlegger Madhya Pradesh å gjøre det lovlig i deler av …

Premium

Express Investigation — Del 4 | Ved bordet omarbeider skolepensum: 24…Flere Premium-historier >> Må leses |De som hoppet over Oppns presidentsamtaler

På møtet hadde Banerjee oppgitt navnene til Abdullah og Gandhi som alternative kandidater. Men på lørdag avslo Abdullah også tilbudet, og etterlot bare Gandhi i striden.

Selv i 2017 hadde opposisjonsleiren ønsket å stille med Gandhi som sin presidentkandidat, men NDAs beslutning om å velg Ram Nath Kovind ettersom ansiktet hans hadde tvunget til å tenke nytt. Til slutt ble tidligere Lok Sabha-taler Meira Kumar, også en dalit som Kovind, stilt opp av opposisjonen.

Ekspressabonnement Sjekk ut våre spesialpriser for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå