Den islamske staten hevder angrep på Sikh-tempelet i Kabul som drepte to

0
38

En Taliban-jager står vakt på stedet der et eksplosivlastet kjøretøy detonerte midt i et angrep på et sikhtempel i Kabul, Afghanistan, 18. juni 2022. (Reuters)

Et angrep hevdet av den islamske staten på et sikh-tempel i den afghanske hovedstaden Kabul lørdag drepte minst to mennesker og såret syv, sa tjenestemenn, en annen dødelig hendelse i en bølge av vold rettet mot minoriteter og steder for tilbedelse.< /p>

På en tilknyttet Telegram-kanal sa den lokale avdelingen av Den islamske staten at angrepet var et svar på fornærmelser rettet mot profeten Mohammed, en tilsynelatende referanse til uttalelser fra en talskvinne fra den indiske regjeringen som har blitt fordømt av mange muslimske- majoritetsland.

Grå røyk veltet over området på bilder sendt av den innenlandske kringkasteren Tolo. En talsmann for Taliban-interiøret sa at angripere hadde lastet en bil med eksplosiver, men at den hadde detonert før de nådde målet.

En tempeltjenestemann, Gornam Singh, sa at det var rundt 30 personer inne i bygningen på det tidspunktet.

p>

En talsmann for Kabuls sjef sa at én sikh-tilbeder ble drept i angrepet og en Taliban-kriger ble drept da styrkene hans tok kontroll over området.