Bucha: Episenteret for russisk grusomhet

0
44

Kroppene graves opp fra en massegrav i Bucha, Ukraina, 8. april 2022. (Daniel Berehulak/The New York Times)

Det overveldende flertallet av de døde var sivile, skutt i bilene sine mens de forsøkte å rømme, i hjemmene og hagen deres da de våget seg ut, vanligvis bare for å hente brød eller vann. Partitur ble henrettet i gårdsrom og på gaten eller i kjellere hvor de hadde blitt arrestert.

Dette var Bucha. En ganske nordlig forstad til Ukrainas hovedstad, Kiev, med helgehytter og nye leilighetskomplekser omgitt av granskoger, dukket opp som et uhyggelig sted med russiske grusomheter.

Da Russland trakk sine tropper tilbake fra de nordlige forstedene til Kiev i slutten av mars, ga det ukrainere en stor utsettelse fra den daglige bombingen og beskytningen. Men russerne etterlot seg et spor av ødeleggelse og mange, mange døde. Omfanget og måten drapene på ble synlig først i dagene og ukene etter den russiske tilbaketrekningen, rystet landet og opprørte den store verden.

Likene av tre sivile i hagen til et hus i Bucha, Ukraina, 4. april 2022. Mer enn 1300 mennesker ble drept i den større Kiev-regionen under den russiske okkupasjonen – 86 prosent av dem i Bucha-distriktet, og 419 mennesker i selve forstaden til Bucha. (Daniel Berehulak/The New York Times)

Bucha ble okkupert av russiske tropper i litt mer enn én måned, og led først av voldsbølger da kampene raste i gatene og etterlot de brente kadaverne av russiske stridsvogner som blokkerte en hel allé.< /p>Det beste fra Express PremiumPremium

UPSC Key-20. juni 2022: Kjenn til relevansen av 'Kapasitetsutnyttelse' til '…< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Infrastruktur pluss Hindutva push: Karnataka BJP følger OPP-veien

Premium

Arun Prakash skriver: Agnipath, mellom linjene

Premium

Telefonavlytting til utpressing: Politiinspektøren i Mumbai er en mann for ‘sen…Flere premiumhistorier >>

Senere, da frontlinjen skiftet lenger sør, ble Bucha en andre forsvarslinje. Russiske tropper parkerte kjøretøyene sine i gårdene til hus og okkuperte hjem. De beordret innbyggere bort fra gatene eller inn i kjellere. De arresterte menn i kampalder og angrep kvinner.

De fleste var lokale innbyggere, menn og kvinner, unge og gamle, familier og til og med barn. Likene deres ble ofte etterlatt der de hadde falt eller ble gravlagt av familier eller naboer i bakgårdene deres.

Mer enn 1300 mennesker ble drept i den større Kiev-regionen under den russiske okkupasjonen – 86 % av dem i Bucha-distriktet , og 419 mennesker i selve forstaden Bucha, sa Andrii Nebytov, leder for regionalt politi, denne siste uken.

Ivan Drahun, med sin stesønn Volodymir, står i nærheten av der kona Maryna er gravlagt i Bucha, Ukraina, 20. april 2022. (Daniel Berehulak/The New York Times)

De døde inkluderte moren til Tetiana Sichkar, 20, skutt i pannen mens hun gikk med familien etter å hente en termos med varmt vann; og to søstre, en pensjonert lærer og hennes funksjonshemmede søsken, som bodde sammen i en liten sidegate.

De inkluderte også Dmitrii Shkirenkov (38), en moldovisk byggmester, strandet i krig på byggeplassen hans og henrettet den video av russiske soldater; og Roman Havryliuk, 43, en sveiser, hans bror Serhiy Dukhli, 46, og en tredje mann, skjøt i hagen deres da russiske tropper tok over huset deres.

“De var ikke i stand til å beseire hæren vår, ” Havryliuks sønn, Nazar, 17, sa, “så de drepte vanlige mennesker.”

Ekspressabonnement Sjekk ut våre spesialpriser for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå