Uvalde-offiser ble skutt mot våpenmann i frykt for å slå barn

0
34

Skytingen onsdag kommer åtte dager etter at en 18 år gammel våpenmann bevæpnet med en automatisk rifle brøt inn i Robb Elementary School i Uvalde, Texas, og drepte 19 barn og to lærere. (AP/Fil)

Skrevet av J David Goodman

En politibetjent i byen bevæpnet med en rifle i AR-15-stil nølte da han hadde en kort sjanse til å skyte våpenmannen som nærmet seg en skole i Uvalde, Texas, fordi han ikke ønsket å slå barn, ifølge en senior sheriffs stedfortreder som snakket med offiseren.

Beslutningen representerte den andre tapte muligheten for offiserer som ankom Robb barneskole til å forhindre en massakre ved å gripe inn mens våpenmannen fortsatt var utenfor skolen. Tjenestemenn har sagt at en offiser fra en annen avdeling, Uvalde skoledistrikts politistyrke, kom tidlig, men kjørte forbi våpenmannen uten å se ham på parkeringsplassen til skolen.

Den raske ankomsten av flere offiserer 24. mai reflekterte hastigheten som den første responsen fant sted med, og sto i skarp kontrast til det som ville bli en langvarig forsinkelse i å endelig konfrontere våpenmannen etter at han begynte å skyte inne i et par tilkoblede klasserom i fjerde klasse.

Best of Express Premium

Premium

Delhi-konfidensielt: utenlandsreise

Premium

Leser RSS-sjefens kommentarer: Vishwaguru-fantasien

Premium

Agnipat-skygge ruver over bypolls: Fra Sangrur til Azamgarh til Rampur

Premium

For å øke EV-push, batteriløsninger etter indiske behovFlere premiumhistorier >>

To lærere og 19 barn ble dødelig skutt etter at våpenmannen kom inn på skolen, og 11 ble såret, inkludert en lærer.

Politiets svar er gjenstand for minst tre etterforskninger, av Texas Rangers, det amerikanske justisdepartementet og en spesiell komité i Texas Legislature. Et sentralt fokus i henvendelsene har vært de en time og 17 minuttene som har gått fra våpenmannen kom inn i klasserommene og begynte å skyte til et team med grensepatruljeagenter og en lensmann fra Zavala County kom inn i rommene og drepte våpenmannen.< /p>

“Jeg forstår det, etter å ha snakket med flere offiserer som var der, at våpenmannen engasjerte to Uvalde-offiserer da de kom dit, utenfor bygningen,” sa sjefssjef Ricardo Rios i Zavala County, som reagerte også på skytingen.

Han sa at de to offiserene, inkludert en med den lange pistolen, tok dekning bak en patruljebil. De ville slå tilbake, sa han, men holdt seg unna.

Rios fortalte om samtalen med en av offiserene, sa at han ble overrasket og svarte med et rett ut spørsmål.

“Jeg spurte ham: 'Hvorfor skjøt du ikke? Hvorfor engasjerte du deg ikke?’ Og det var da han fortalte meg om bakgrunnen,» sa han. “I følge betjentene engasjerte de seg ikke tilbake fordi det var barn som lekte i bakgrunnen og de var redde for å slå barna.”

Ekspressabonnement Sjekk ut spesialprisene våre for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå