Home Svenska UP Board 10:e, 12:e Resultat förklarat på upresults.nic.in: Flickor överglänser pojkar igen

UP Board 10:e, 12:e Resultat förklarat på upresults.nic.in: Flickor överglänser pojkar igen

0

Goa Board SSC Result 2022. File

UPMSP HS, Inter Results 2022: The Uttar Pradesh State Board of High School och Intermediate, Prayagraj, deklarerade klass 10-tavlans provresultat den 18 juni. Klass 10-resultatet tillkännagavs kl. 14.00 och klass 12-resultaten tillkännagavs kl. 16.00. Alla kandidater kommer att kunna kontrollera sina resultat på de officiella webbplatserna – upmsp.edu.in och upresults.nic.in.

Läs |UPMSP UP Board 10:e resultat 2022 liveuppdateringar

UPMSP har släppt UP Board 10:e resultat 2022. Flickor har överglänst pojkar med en godkänd andel på 91,69 % medan pojkar står på 85,25 %. En total andel godkända på 88,18 procent har registrerats.

UPMSP Uttar Pradesh-proven genomfördes från 24 mars till 9 april och klass 12-prov hölls från 24 mars till 12 april. Examinationen var uppdelad i två skift – morgon och kväll.

UPMSP UP bräda Klass 10, 12 resultat 2022: När och var ska man bocka för rullnummermässigt

Läs också |UPMSP UP Styrelse 10:e resultat 2022: Hur man ska bockmärka rullnummervis

Uttar Pradesh kommer att släppa provresultatet för klass 10, 12 på UPMSP:s officiella webbplats. Om eleverna inte kommer att kunna kontrollera resultatet från den officiella webbplatsen på grund av tät trafik eller någon form av fel kan de också kontrollera sina respektive resultat via SMS, för att kontrollera resultatet genom ett sms rekommenderas eleverna att följa det givna formatet — Skriv UP10<mellanslag>ROLL NUMBER och skicka det till 56263. Resultatet av UPMSP Uttar Pradesh klass 10-tavlans provresultat kommer att skickas till samma mobilnummer.

Det bästa med Express Premium

Premium

För att öka EV-push, batterilösningar per indian behov

Premium

Indien kommer att vara avgörande för efterfrågan under de kommande 30 år, internationella arr…

Premium

Expressutredning — del 2: Viktiga raderingar på kast, minoriteter i rev…Premium

Varför finns inte Ukraina i vårt klassrumFler premiumhistorier &gt ;> Läs också |UP Board Class 12:e resultat 2022: Så här kontrollerar du markeringar online

Förra året registrerade sig totalt 30 lakh studenter till UP Board Class 10-proven, varav 99,55 procent var flickor och 99,55 procent var pojkar , förhållandet var lika. Till en början 2021 sköts UP-styrelseproven upp på grund av sammandrabbningen med Panchayat-valet i delstaten, men senare ställdes styrelseprovet in av UPMSP på grund av situationen med covid-19.

2021 Den totala andelen godkända som registrerats av UPMSP Uttar Pradeshs styrelse var 99,56 procent, varav konstströmmen noterade den högsta andelen godkända på 97,92 procent, vetenskap var på 97,88 procent och handel på 97,22 procent.

Expressprenumeration Kolla in våra specialpriser för internationella läsare när erbjudandet varar Prenumerera nu