To jenter fra Indu Independent PU College topper sammen kunststrømmen i Karnataka andre PUC-eksamener

0
36

Shwetha Bhairagond (L) og Madivalara Sahana.

17 år gamle Shwetha Bhairagond fra Vijayapura, en student ved Indu Independent PU College i Ballari-distriktet, sammen med klassekameraten Madivalara Sahana, har sammen toppet Arts-strømmen i den andre PUC-eksamenen i Karnataka. Begge jentene fikk 594 av 600.

Spesielt har instituttet i Ballari produsert tre andre topp-10 utøvere i kategorien kunst – G Mounesha (593), Kaveri Jaggal (591) og Shantha G (591).

Både Bhairagond og Sahana fortalte indianexpress .com at de ønsker å bli IAS-offiserer. Mens Bhairagond ønsker å oppmuntre til utdanning for jenter, ønsker Sahana å opptre tøft mot de som praktiserer overtroiske aktiviteter.

Les også |Karnataka 2nd PUC Resultat 2022 Live Updates

«I landsbyen min blir mange jenter giftet bort i veldig ung alder. De får knapt eksponering for utdanning. Jeg håper å bli en IAS-offiser for å løse dette problemet og oppmuntre til utdanning av jentebarn i noen av de tilbakestående regionene i nord-Karnataka,” sa Bhairagond.

Best of Express Premium

Premium

UPSC Key-20. juni 2022: Kjenn til relevansen av “Kapasitetsutnyttelse” til “…Premium

Infrastruktur pluss Hindutva-push: Karnataka BJP følger OPP-veien

Premium

Arun Prakash skriver: Agnipath, mellom linjenePremium

Telefonavlytting til utpressing: Mumbai-politiinspektøren er en mann for 'sen…Flere Premium-historier >>

I en kommentar til konkurransen med Sahana sa Bhairagond: “Vi har vært vandrerhjemskamerater i en kort periode. Selv om vi ikke blander oss mye, tror jeg hun er min beste konkurranse. Dessuten har jeg venner som motiverer meg til å studere og sørger for at jeg ikke blir sløv under forberedelsene mine. Jeg pleide å studere tidlig om morgenen mellom 04.00 og 05.00, og det hjalp meg i stor grad.”

Bhairagond sa at lærere ved Indu Independent PU College brukte komedie, drama og andre ukonvensjonelle undervisningsmetoder. «Utover bøker, læres leksjoner relatert til historie på en engasjerende og komisk måte. Vennene mine og jeg dramatiserer historiske hendelser og karakterer for å forstå historiene,” sa hun.

Les også |Karnataka 2nd PUC-resultat 2022: Tre studenter fra Deeksha sikrer tredje rangering

I mellomtiden sa Sahana, hvis foreldre er bryllupsfotografer, “Målet mitt er å knekke de sivile tjenestene. Mitt hovedfokus ville være å gjøre Nord-Karnataka fri for overtroiske aktiviteter og også jobbe for den generelle utviklingen av regionen.»

Veerabhadrappa AN, administratoren av høyskolen, sa: «Høgskolen handler ikke bare om eksamen, men også et sted som gjennomfører engasjerende kulturaktiviteter og motiverende økter for studenter. Under motiverende økter deler studenter som mislyktes året før og rangholderne sine erfaringer med den nåværende gruppen. På denne måten kan studentene få en idé om hvordan de kan forberede og avbøte feil under eksamen. Dette er også den syvende gangen på rad at høgskolen har en rangering på statlig nivå i kunststrømmen.»

Ekspressabonnement Sjekk ut våre spesialpriser for internasjonale lesere når tilbudet varer Abonner nå